Šta je novo?

Upravljanje androidom u voznji

dragancce

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
630
Drugari,
zbog posla sam dosta u kolima, treba mi vasa preporuka kako najbolje da podesim i da li je uopste moguce da se ljudski podesi da mogu lakse da pozivam i primam pozive dok vozim. Napravio sam bio neke skracenice koje odredjene kontakte smestaju na desktop ali opet je sporo dok otkljucam android dok izaberem kontakt dok mu kazem da zove, nije mi nesto preterano ubrzalo.
Znam da ima voice control neki, imam s3neo samsung, on u sebi sadrzi s voice, ali problem je sto opet ja mu kazem " call nekog" on uglavnom ili ne prepozna ili mi nudi ako imam u spisku po 3 imena slicna da izaberem neko i opet usporava i tera me da gledam u telefon dok vozim. Da li postoji neka voice skracenica tipa da stavim 3-4 imena ili nadimka i samo da kazem call one i da on zove a da ne moram ceo kontakt da menjam?
Koristim slusalice sa mikrofonom dok vozim, nisam probao do sada preko interfona da se javljam, verujem da ce da se cuje lose zbog zvuka motora, jos bolje ako postoji neka offline aplikacija normalna za te stvari da se izbegne i povezivanje na internet.
Da sumiram:
Potrebna mi je pomoc za najlakse upravljanje telefonom u voznji, uglavnom primanje i pozivanje
Unapred zahvalan

Evo mog delimičnog odgovora: za prijem poziva ja koristim aplikaciju Auto Speaker. Taj app automatski uključuje spikerfon na telefonu čim je aparat odmaknut od lica, a može da se namesti da takođe automatski pojača zvuk u spikerfonu na max.
Ja telefon držim u onoj "hvataljki" koja se uglavi u proreze za vazduh - ovako nešto:
un893wO.jpg

Meni je to u 95% slučajeva sasvim OK, niko se ne buni da me loše čuje.

Što se tiče zvanja u toku vožnje... to ne radim, osim ako nije nešto BAŠ hitno.

U kolima možeš da koristiš neku car dashboard aplikaciju. Tu možeš da podesiš da se onda telefon ne zaključava. Najčešće kontakte izbaciš na desktop, da budu postavljeni kao "direct dial" widget-i. Znači, odmah nakon klika poziva taj kontakt.
Ja konkretno sam aktivirao opciju da se telefon ne zaključava kada se upari sa bluetooth slušalicom, a na posebnom desktopu su "direct dial" widget-i. Koliko znam, ova opcija postoji samo u Lollipop. Ranije sam koristio ono prvo.
Navikao sam da uvek koristim bluetooth slušalicu kada razgovaram u kolimaa a za javljanje na dolazne pozive svaka ima dugmence na sebi.
Zaista mi onda nije nikakvo opterećenje da zovem i primam pozive.

Hvala na odgovorima, sto se tice bluetooth slusalice, ja sam imao ranije dok sam imao nokiu, slabo su me culi a i ja sam lose cuo od zvuka motora.
Ako nije problem da se preporuci neka slusalica da ste je koristili, naravno da nije nesto preskupo. Ove dashboard aplikacije cu da probam.

U poslednje ~2 godine koristim Nokia BH-217. Zaista je odlična, dobro se čuje i ne pamtim da se iko žalio na ton (mislim da uglavnom ljudi i ne znaju da pričam preko slušalice). Dobra je stvar i što ima mali stalak, pa uvek znam gde je, a i ne prazni se dok je na stalku. Nisam siguran da se još može naći baš taj model, ali verovatno ima naslednika. Mislim da je koštala oko 35-40eur.

Pre nje sam koristio Plantronics 975; jako lep i skup model, koštala je oko 70-75eur. Svejedno, ja nisam bio zadovoljan; ja sam dobro čuo sagovornika, ali su mi se ljudi masovno žalili da me loše čuju.

Probao sam ranije i neke no-name jeftine modele, ali to nije dobro uopšte...

Edit:
U kombinaciji sa Nokia DC-20 auto punjačem je sve kompletno :) Ona slušalica ima malu iglicu za punjenje, a uz DC-20 u kompletu idu dva (kvalitetna) kabla; sa microUSB i iglicom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno