Pa jednostavno nisam za pohvale za posao koji NIJE odradjen do kraja po meri krajnjeg korisnika. Dobili ste pogresne cene od EWE, HP model nemoze da se kupi po toj ceni, dobile ste pograsan FSC na testiranje, a i pobednicki ACER U CTShopu kosta 860e ( to je njihova maloprodaja, zar ne ). Ja ipak kao krajnji kupac pre svega gledam cenu a ona u ocenjivanju nema nikakvu ulogu. U svakom slucaju ne mogu da prihvatim da ste dozvolili da kvalitetno odradjen posao bude ovako umanjen zbog toga sto su vas "navukli" tamo neki product manageri.
Ajmo redom...
EWE tj List - velikim slovima u mailu pise da maloprodajna cena mora biti do 800 E. Dobijemo ga, odes na sajt, pronadjes model, pise cena 615 E + PDV. Specifikacije odmah pored, AMD Turion 64 x2, pise srpski...
Ali, zackoljica je skrol do kraja strane (sto jeste moja greska, i sto proverio nisam) gde pise klikni na sledecu stranu za konfiguraciju. E sad, ja stvarno smatram da imamo posla sa ozbiljnim ljudima, kojima je stalo da njihov NB dobro prodje na testu, a ne da bude prakticno diskvalifikovan i lisen nagrade koja mu je prvobitno data...
HP...izvod maila koji je dobijen od kancelarije HP-a u Srbiji...
"Sto se tice racunara koje ste dobili na testiranje, u medjuvremenu sam se raspitala i evo sta ste dobili:
RU375ES HP nx7300 Intel CD T5500 1,66Ghz 512MB 80GB DVDRW 15,4" WXGA WL BT DOS Prodaje se u Metro-u po 49.990 dinara, bez PDV-a."
FSC - dobar deo testa koji je napisan, odnosi se upravo na nasu zelju da se product managerima i ljudima zaduzenim da dobro obavljaju svoj posao, prepusti odgovornost. Zasto bi ja birao FSC model koji mi se svidja, da lose prodje na testu, i da meni posle neko kaze, pa FSC ima bolje adute...? Jel i to nasa (moja) krivica...?
ACER - pa evo i najsvezije informacije. Taj isti model mozete kupiti po ceni navedenoj u testu, naravno PDV je uracunat, a onaj koji vam ga je prodao zaradice na vama ni manje ni vise nego stotkicu evrica. Sto se odmah hvatate za najskuplju ponudu? CT Retail je jedan od kupaca CT Computersa kao i svi drugi, bez obzira sto poticu iz iste zgrade. Njihova je odluka koliko ce se ugraditi...
Ja sam racunar na test dobio od distributera, tj. CT Computersa koji ima preporucene cene, cene koje omogucavaju zaradu dilerima...i cena koja je navedena u testu je upravo ta.