- Učlanjen(a)
- 02.10.2000
- Poena
- 769
Ovaj tred pokrecem da bi smo mogli izmedju sebe da utvrdimo ko ima bolje ocerske i tvikerske vestine u Spi 1M testu jer je moguce uporedjivanje razlicitih taktova preko perfomance koeficijenta, recimo da Team Japan ima najbolje tvikerske sposobnosti na svetu kad se poredi klok za klok (znaci ako i tebi i njima proc radi 300x7 npr. nema sanse da dobijes bolji rez, drzali su Spi WR-e nekoliko godina za redom, cini mi se 6+) i oni imaju perf broj oko ~50250 (kyosen tacnije), Coolaler i OPB su trenutno jedini koji idu ispod 50000, a to je ili jako jako jako opak tvik ili je fake, da ne ulazim sad u to posto nije dokazano za sad, da li varaju ili mozda ipak znaju nesto sto ostatak sveta ne zna. Formula je mhz x vreme, uzecu primer naseg tima od juce (nikolas61, staxm, Dekara, Misko) vreme 12.297 x mhz 4118.74 = perfomanse broj 50648 sto je sasvim ok za 965 cipset, npr. Kakaroth ima jos bolji perf br 50519 (i trenutno je najbolji na benchu koliko vidim), sto je najverovatnije zbog 975X ploce koja je tata u Spi 1M test-u (da ne bude zabune u 32M moze ko ume sa 965 da bude bolji), Monteboj ima perf br 10.672x4763.8=50839 sto znaci da mu os nije dovoljno natvikovan (OC teacheru sta kazes bese ne znam nista o tvikovanju os-a i moram mnogo da ucim a?
, salim se mozda ti je ram mogao biti jos zetegnjutiji mozda je do ploce mozda do os-a ima milion stavki). Nebitno poenta ovog treda je da vidimo gde smo kad bi bili klok na klok isti, ko je bolji u stelovanju ram-a os-a i ploca i naravno ko ima najbolje tvikove.
Jos jedna napomena je da treba sve da delimo jedni izmedju drugih, ja kad budem imao vremena napisacu sve tvikove os-a koje koristim, i sve ostale tvikove bazirane na Xp os-u. 2003 ili 2k ili x64 su u nekim slucajevima bolji (npr 2k je dobar za 8M itd ) ali da ne bismo komplikovali uporedjivacemo se u XP-u jer ga vecina koristi.
p.s. uporedjivanje je moguce samo ako su proci u istoj kategoriji.
Jos jedna napomena je da treba sve da delimo jedni izmedju drugih, ja kad budem imao vremena napisacu sve tvikove os-a koje koristim, i sve ostale tvikove bazirane na Xp os-u. 2003 ili 2k ili x64 su u nekim slucajevima bolji (npr 2k je dobar za 8M itd ) ali da ne bismo komplikovali uporedjivacemo se u XP-u jer ga vecina koristi.
p.s. uporedjivanje je moguce samo ako su proci u istoj kategoriji.
Poslednja izmena: