Hteo bi ta pazarim TV, ali nekako se bojim uzimatu plazmu.. Toliko tekstova pise o plazmi da jako greje, da ostavlja logo od programa, neko vreme prilagodjavanja, da u osvetljenim soboma ne daje dobru sliku i da je bolja po noci, da sam od plazma odustao i iskreno sam sebe ubedio da ona ne valja. I odlucio se za LED i LCD... E sad kod LED-a su mi opet govorili da ne uzimam jer probija svetlost daje neke mrlje itd... Jel to znaci da na svim je takav i Samsung, LG , Sony, Philips ... ili kod nekih marki nema tih probijanja? i moze ravnomerno da se rasprsi svetlost? Ili je ipak bolje uzeti LCD sa CCFL osvetljenjem.. Kako sam citao LED daje mnogo lepsu i jasniju sliku od LCD-a sa CCFL osvetljenjem, jel to istina? Nisu u istom cenovnom rangu ali ce mi dosta pomoci da se odlucim koliko para da se pruzim
Znaci bitno mi je da cita za USB-a skinuti film sa neta, da mogu da nakacim komp i koristio bi ga za gledanje filmova, kablovskog programa.. 3D mi i nije bas nesto primamljiv a kod SMART-a ni sam ne znam sta ima od mogucnosti, ali jedino sto mi zapalo za oko je youtube.. Jer zena mi non stop prekida rad na racunaru zbog njega
Nesto sam gledao modele pa ako mozete da kazete nesto o njima...
Na primer ovaj Sony je LED.. Sta mislite o ovom modelu?
Sony KDL-42EX410 Full HD LED TV
Ili bi se mozda pre ipak odlucili za ovaj model
Sony KDL-40BX440B Full HD LCD koji je mislim CCFL
Jedino sto ne znam da li citaju mkv i DTS zvuk....
Ili na primer ovaj Samsung, koji je LED i 3D i pored toga je jos i 200Hz .. ovo mi se cini kao super cena, ali ocigledno mu nesto fali kad je ovako dobra cena.. mozda ne cita mkv i dts.. ili ima los panel?
Samsung UE40EH6030 3D Full HD LED
A svidja mi se i ovaj SAMSUNG UE-40EH5450
Od LG- a su mi zapali za oko ova dva modela... Ali ne znam da li citaju mkv i DTS.. mislim da ni jedan ni drugi nisu smart.. ali nisam siguran.. jedino sto prvi ima 400Hz a drugi 200 Hz.. Oba su LED stim sto je 611S i 3D i to dinamicki koji je bolji.. ali ionako mi 3D ne igra ulogu... Ne verujem da cu uopste da ga i koristim... Bitno mi je da nema probijanja svetlosti i tih mrlja.. A mislim da su oba Edge LED...
LG 37LM611S 3D Full HD LED MPEG4
LG 42LS570S Full HD LED TV MPEG4
Eto ako mozete da mi kazete koji Sony bi izabrali i da li vredi neki Sony uzimati u izbor pored dobrih ovogodisnjih LG-ijeva i Samsunga... Koji Samsung od ova dva.. Oba mi se cine kao dobri.. I na kraju koji LG, jeste da nisu iz iste serije ali su im dimenzije drugacije, pa je tu nadjen neki kompromis...
Mislim da svi oni imaju sve potrebne prikljucke, modove slika, podesavanja, jedino sto ne znam kakvi su im media player-i.. Da li svi oni citaju mkv i DTS... I da li svi imaju dobre panele? I koje panele treba da se izbegavaju... I za kraj ako moze neko strucan da kaze.. Koji modeli imaju najmanje tih mrlja i probijanja ko LED televizora za Edge osvetljenjem ili svi imaju problema sa tim.. I bolje da se uzme klasican LCD sa CCFL osvetljenjem iako mi se cini da ta tehnologija izumire.. I da dolazi LED na tron.. Pa je ipak mozda bolje da pratim tu tehnologiju, mada opet sa druge strane zasto bi to cinio kad LCD sa CCFL daje bolju sliku od svih LED modela sa Edge osvetljenjem.. odnosno nisam siguran da bas daje bolju sliku ali bar nema tih mrlja, ili stvarno daje bolju sliku? A za plazmu zaista ni sam nisam siguran.. da li je bolje uzeti LCD ili Plazma.. ? Ako ce se televizor koristiti za pregled filmova, programa i ako ima smart onda youtube..
Puno hvala na svim odgovorima, unapred!
Na primer ovaj Sony je LED.. Sta mislite o ovom modelu?
Sony KDL-42EX410 Full HD LED TV
Ili bi se mozda pre ipak odlucili za ovaj model
Sony KDL-40BX440B Full HD LCD koji je mislim CCFL
Jedino sto ne znam da li citaju mkv i DTS zvuk....
Ili na primer ovaj Samsung, koji je LED i 3D i pored toga je jos i 200Hz .. ovo mi se cini kao super cena, ali ocigledno mu nesto fali kad je ovako dobra cena.. mozda ne cita mkv i dts.. ili ima los panel?
Samsung UE40EH6030 3D Full HD LED
A svidja mi se i ovaj SAMSUNG UE-40EH5450
Od LG- a su mi zapali za oko ova dva modela... Ali ne znam da li citaju mkv i DTS.. mislim da ni jedan ni drugi nisu smart.. ali nisam siguran.. jedino sto prvi ima 400Hz a drugi 200 Hz.. Oba su LED stim sto je 611S i 3D i to dinamicki koji je bolji.. ali ionako mi 3D ne igra ulogu... Ne verujem da cu uopste da ga i koristim... Bitno mi je da nema probijanja svetlosti i tih mrlja.. A mislim da su oba Edge LED...
LG 37LM611S 3D Full HD LED MPEG4
LG 42LS570S Full HD LED TV MPEG4
Eto ako mozete da mi kazete koji Sony bi izabrali i da li vredi neki Sony uzimati u izbor pored dobrih ovogodisnjih LG-ijeva i Samsunga... Koji Samsung od ova dva.. Oba mi se cine kao dobri.. I na kraju koji LG, jeste da nisu iz iste serije ali su im dimenzije drugacije, pa je tu nadjen neki kompromis...
Mislim da svi oni imaju sve potrebne prikljucke, modove slika, podesavanja, jedino sto ne znam kakvi su im media player-i.. Da li svi oni citaju mkv i DTS... I da li svi imaju dobre panele? I koje panele treba da se izbegavaju... I za kraj ako moze neko strucan da kaze.. Koji modeli imaju najmanje tih mrlja i probijanja ko LED televizora za Edge osvetljenjem ili svi imaju problema sa tim.. I bolje da se uzme klasican LCD sa CCFL osvetljenjem iako mi se cini da ta tehnologija izumire.. I da dolazi LED na tron.. Pa je ipak mozda bolje da pratim tu tehnologiju, mada opet sa druge strane zasto bi to cinio kad LCD sa CCFL daje bolju sliku od svih LED modela sa Edge osvetljenjem.. odnosno nisam siguran da bas daje bolju sliku ali bar nema tih mrlja, ili stvarno daje bolju sliku? A za plazmu zaista ni sam nisam siguran.. da li je bolje uzeti LCD ili Plazma.. ? Ako ce se televizor koristiti za pregled filmova, programa i ako ima smart onda youtube..
Puno hvala na svim odgovorima, unapred!