Šta je novo?

Upomoc !!!

meaculpa

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2002
Poena
619
Imam mobo ASUS A7V 333 i Athlon-a XP 1700+ sa DDR 2100 256Mb. Dok sam radio sa karticom MSI GeForce 2 MX 400 masina mi je besprekorno radila na FSB 152 sto mi je dalo 1725 MHz (CPU je hladjen sa alpha pal 8045 i sa delta fan- om). Kada sam stavio novu LeadTek WinFast GeForce 4 Ti 4400 CPU vise nije hteo da se klokuje i sada mogu maximalno da radim na FSB 144 MHz. Sta da radim jer mi je 3D Mark 2001 SE svega 11563 u default rezimu ? Karta radi CORE: 310 MEM:660

Molim vas pomozite da vratim takt CPU-a !!!

P.S. Dodatno hladjenje u Chieftec CASE-u P/S 340 W je sa 4 dodatna 80*80 fan -a. Temperatura CPU-a ne prelazi 46° C.

:(

Promeni plocu, a i slabo ti se nesto klokuje taj Leadtek, s obzirom da TI4200 ide na 320/640Mhz i sa istim procesorom ima 11.500 u 3D Marku. ;)

Pa Dobro,

A koju mi plocu savetujes jer sam na predhodnoj MSI 266 imao jos vecih problema... I ja bih uzeo I Will, ali ih nema kod nas.
Sada je CORE:310 a MEM: 380 ali i dalje ne mogu da dignem CPU pa daj mi neki predlog pored komentara !!!
Cisto da kazem da je driver detonator 30.30 a OS Win XP Pro.

Sto se Win fasta tice kupio sam ga jer sam procitao text u ovde na benchmarku...

Od ploca: MSI KT3 ultra, Abit KR7A ili KX7, Gigabyte 7VRX. Detonatore koristi 28.32 sa diska koji si dobio uz Leadteka ili 29.40 koji su takodje sertifikovani. Nisi morao da pucas 100 eura vise zbog nekoliko frejmova viska, mogao si komotno da uzmes WinFast TI4200. :wave;

Slazem se sto se tice drivera, pokusacu sa nekim od pomenutih, ali za MSI mobo me vezuju lose uspomene, ili sa Pakom-om nesto nije u redu, jer mi je ploca radila nestabilno i u default rezimu, tj. cas radi mis, cas ne radi tastatura itd... i obrnuto...Ali sta je tu je. Sad imam Asusa i ostavicu ga u ovom rezimu rada. Mozda probam novu PC 2700.
Ipak hvala na savetu, ako ima neko jos neki comment voleo bih da cujem...
;)
P.S. Probacu jos neke fore sa latency timer-om iz biosa itd....

Gde si nasao detonator

meaculpa je napisao(la):
Cisto da kazem da je driver detonator 30.30 a OS Win XP Pro.

Daj mi link na site odakle si skinuo 30.30 detonator....

link is:www.guru3d.com/
pa ides na download,video card driver,nVidia drivers i tamo ti je det 30.30.
inace uspeo sam da doguram Athlona da radi stabilno na 1749 Mhz,
a gore navedenu karticu na GPU:310 i MEM:710 MHz sto mi daje blizu 12000 score u 3DMark 2002SE.
30.30 je mlogo ubav za OC.;)

Ajde ako ti nije tesko postuj neku slicicu sa rezultatima jerbo si mi nesto sumljiv...:D:p ctp;
Ako gresim, unapred se izvinjavam

Mister No je napisao(la):
Ajde ako ti nije tesko postuj neku slicicu sa rezultatima jerbo si mi nesto sumljiv...:D:p ctp;
Ako gresim, unapred se izvinjavam

Pa 1750 MHz i nije baš neuobičajeno sa boljim pločama i kvalitetnom memorijom...Doduše 3D Mark 2002SE još nisam probao :p ,ali se nadam da ću uskoro...

Ima i boljih, ali ovako radi stabilno po 4 sata u bench-u. Ipak ovo i nije neki rezultat. Sto se tice onih 1750, mislim da i nije lose ako se uzme u obzir losa mem.
P.S. Asus 333 je poznat kao sporac u odnosu na Abit-a.

Evo i za 1749 MHz, ne znam na koji rezultat se odnosi nepoverenje?
Ono blizu 12000 je GPU: 325 mem: 725 ,ali me izbaci u bench-u na vertex shader-u. Samo jednom sam prosao i kada sam hteo da ponovim
ono....opusteno...

Izvinjavam se...naprosto malo mi je bilo sumnjivo 7oo i kusur mhza za graficku...za procesor Ok.
Svaka cast. Ali daj rezultat na taktu na kom te ne izbacuje sa vertex shaderima :) jer nije nijedan benchmark cilj sam sebi vec da se proceni kako bi masina radila sa pravim stvarima tj. igrama cheers
Pozdrav:wave;

Eeee, pa ono 11711, je GPU:310 MEM: 710, i to tako radi danima i nocima, ali kada se podigne clock na 325 i 720 samo jednom mi prosao
bench, bilo je 11930, ali nije vredno pomena, jerbo mi je nakon toga kada sam hteo da uradim print screen, gle cuda, ekran poplaveo sa porukom da nv...dll i bla,bla,bla....Posle toga nisam uspeo da ponovim rezultat. Trenutno igram se sa GTA3 i to radi besprekorno, normalno da sam instalirao i Max P-a cisto zbog engin-a igre koji je koriscen i u 3DMark-u.
Pozdrav by me;)

JAOOOOOO!!!!!

Da mi je samo na 15 minuta karta koja ide 310/710 i da onda vidim rezultat:D :D kod mene.Kad sa "traljavim" Silurom imam 12000+ poena,sa ovakvim primerkom bi ubio jedno 13500:D :D

PS.Sad' ce da padnu prozivke:D .Naje*o' sam:D

Pa...ovaj...i ja sam se malo popravio i dobio sa finim doterivanjem ovo:;)

Ja se iskreno nadam da je ovo ozbiljan forum i da naprotiv nece biti prozivke. Posto ima i nepoverenja da prikacim jos i clock iz properties-a:

Pozdrav by (D)

Definitivno ti je procesor tanak.Karta BRIJE:whip

...tanak? a tek MEM! Zardjala PC2100. I ja bih voleo onih "2768", ali to ce sacekati malo morgen za sada :)
Pozdrav ;)
P.S. Vide li ti one sa nitrogenima, peltier-ima, vaporima i sto ti ja znam cega, sve sami opusteni momci :D a ja otvorio chieftec-a bocno i dodatno ga hladim sa jednim obicnim pijacnim kinezom za 20 eurica.
Doduse ima ga jedno 40 cm u precniku...;)

meaculpa je napisao(la):
Pa...ovaj...i ja sam se malo popravio i dobio sa finim doterivanjem ovo:;)

Dobro je, drasticno si se popravio. Ta kartica je stvarno cudo. :cool:

Neznam Aco da li da nabavim "onu" pastu el.provodnu pa da napravim
mostice na L1, mozda mogu da unlockujem athlona?!? Sa nekom dobrom
mem. mogao bih da doguram do 13000. Ali s'a je svrha svega ovoga:
Skupa igra i besmislena trka.
Pozdrav(D)

Eeeeh, zaboravih da kazem: Sve ovo mi uoapste ne polazi za rukom
na mom Linux-u. U X-u je to inpossible mision...ha,ha...nVidia ima ugovor sa Windozom i nas ostale korisnike pomalo zanemaruje sa detonatorima.FX

Nazad
Vrh Dno