Šta je novo?

!!! upomoc !!! Problem sa pustanjem audio CD ova

velija

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
610
Problem je sledeci … ne mogu da reprodukujem muziku sa audio CD-a ,dok sve ostale MP3, WAW, MIDI… fajlove sa data CD ova idu bez problema .
Imam citac I pisac…preinstalirao sam driver za zvucnu pa opet nista.U multimedia properties mi je odredjen F cd rom kao default ali je nemoguce cekirati “ enable digital CD audio for this CD-ROM device “… ne znam da li je to od neke vaznosti jer imam obicne kompjuterske zvucnike .
Dalje u Device Manager-u u properties settings za oba CD ROMa mi nista nije cekirano…!

Sta da uradim kako bi mogao da slusam audio CD ove … HVALA !!!

proveri da li ti je dobro "ukacen" kablic izmedju cd-a sa koga zelis da pustas muziku i muzicke kartice

Ako imas Win 98-icu, mozda da nabacis neku noviju verziju i ukljucis taj Digital CD Audio.

Problem je sledeci. Da bi slusao audio diskove moras da imas kablic izmedju cd-roma i zvucne kartice(vazi za win98) ili da ukljucis opciju enable digital CD audio for this CD-ROM device (vazi za winxp). Dakle resenje je ili da ubodes odgovarajuci kabl izmedju cdrom-a i zvucne(kojeg mozes naci u svakoj komp. radnji i koji ne kosta prakticno nista) ili predji na winxp i ukljuci pomenutu opciju.

Napomena:
Verovatno je moguce da se data opcija ukljuci i u win98(cim postoji kao mogucnost) ali ja nisam uspeo kod mene.

Nazad
Vrh Dno