Šta je novo?

Upomoc: Ne mogu da pristupim podacima!

Mrki Jovica

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2004
Poena
619
Pozdrav svima!

Potrebna mi je pomoc: malo sam se igrao sa ogranicenjem pristupa podacima jednog direktorijuma, petljao sam nesto po win-u, i zezao sam se programom Folder Lock (ver. 5.2). Pre toga sam pokusao da premestim taj direktorijum na drugo mesto, ali je taj pokusaj prekinut na pola, zato sto nije bilo dovoljno mesta na hardu. Sada je sledeca situacija:

imam stari folder, koji win vidi kao prazan, i ne mogu da mu pristupim, "access denied"

imam taj folder na novom mestu, gde sam pokusao da ga premestim, i u njemu imam nesto malo fajli, (slike, koje ne prikazuje, vidi se samo crno, i dokumenta za koje izbaci poruku "access denied" kad hocu da ih otvorim)

Folder Lock nijedan direktorijum ne vidi kao zakljucan

nedostaje mi nekih 29Gb podataka, sto tacno odgovara velicini ovog mog nesrecnog foldera (skoro pola harda! :S: :wall: )

Malo sam bio opsiran, ali to je sve u mojoj dobroj i humanoj nameri da mi vi sto bolje pomognete. :d

Hvala unapred!

Pa mozda da probas da se igras sa GetDataBack ili Easy recovery i slicnim programima za izgubljene fajlove,foldere, HDD-ove.

Poz. Bane ;)

Ako si ulogovan kao administrator, onda idi tamo gdje si "cackao" prava pristupa (za taj folder u kome se nalaze fajlovi, ali ih ne "vidis"), dodaj svoj nalog (ili cijelu grupu Administrators), i probaj da vidis radi li.

Pozdrav

mmmm, nesto mi ne ide da dodam svoju grupu Administrators... ranije sam to znao gde je, ali otkad sam ponovo instalirao win, ne mogu to da nadjem... mozes li da mi kazes gde bi to trebala da se nalazi opcija za dodavanje te grupe?

Drugo zanima me, ako sam slucajno enkriptovao taj direktorijum, obrisao win i instalirao ponovo, kako mogu da sada taj direktorijum dekriptujem?

Pozdrav!

p.s. barakuda, pokusacu i ovo sto si ti napisao

Windows Explorer/Tools/Options/View i na dnu liste imas "Use simple file sharing" e taj strik maknes dok zavrsis dodavanje grupe.

Sad ides u Windows Explorer, dodjes do problematicnog foldera, desni klik/Properties/Security/Add/Advanced/Find Now i sad iz liste samo selektujes usera ili grupu kojima dajes pristup (mozes vise njih). Dodas recimo Users i Administrators, sada su ti na prethodnom prozoru i oni u listi (Windows Explorer, desni klik na folder/Properties/Security/) i tu strikiras Full control na Allow, stisnes OK, ako vidis sadrzaj foldera, onda si skoro zavrsio posao (jos samo trebas da ponovo ukljucis Simple File Sharing).

Sto se tice enkripcije, mislim da ne mozes dekriptovati te foldere iz nove instalacije windowsa (mozes, ali prethodno iz starog windowsa trebas neki kljuc da snimis u fajl, pa onda to da prebacis u novi windows).

Ali, da bi procitao fajlove, probaj da to odradis iz Linuxa - nabavi neku LiveCD distribuciju (Knoppix...), podigni komp sa tog cd-a, probaj mozes li "vidjeti" te fajlove iz linux-a; ako mozes, onda ih ili snimi na CD iz linuxa, ili prebaci na fat32 particiju (ovo za linux nije 100% isprobano, ne kosta te nista da probas ako su ti podaci bitni) - jer linux ne moze da pise na NTFS particijama.

Pozdrav

Poslednja izmena:
mmmm, uradio sam ovako kako si mi napisao, i - sljaka! Uspeo sam da pristupim svim podacima. Veliko hvala!

Hvala svima na pomoci jos jednom! Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno