Šta je novo?

Upomoc, kako da skinem Linux???

Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
619
Imam na masini particiju pod w2k (C🙂 (fat32) i particiju pod RH8 (D🙂 (ext2 i ona swap), i GRUB kao boot manager...elem hocu da skinem Linux sa ove particije i poteram ga pod VirtualPC, samo ne znam kako to da uradim. Probao sam da formatiram particiju pod Linuxom ali kada zavrsim sa formatom i restarrtujem masinu, posle toga nece nijedan sistem da se digne.

Sta da radim????????

Obrisi linux particije pod win-om pomocu partition magica, zatim rebilduj boot od win 2k iz setup-a kako bi izbacio taj boot menager! Kasnije povecaj svoje particije sa praznim prostorom, ili napravi nove.

kako da rebildujem???

Treba samo da instaliram ponovo w2k ili nesto drugo?

kako da rebildujem???
Boot-uj sa cd win2000 i kada pocne da te "propituje" odaberi konzolu ( taster R) i tamo kucaj fixboot & fixmbr a ako ne znas da se snadjes jednostavnije ti je da ponovo instaliras 2000

Prvo ukloni GRUB...koristeci komandu fdisk /mbr a onda obrisi Linux particiju

kUdtiHaEX je napisao(la):
Prvo ukloni GRUB...koristeci komandu fdisk /mbr a onda obrisi Linux particiju
a da li fdisk postoji pod win2k?
Umesto njega su stavili fixmbr ali se on mora pokrenuti za recovery console ili iz setupa,pa se odabere repair

Lepo ti kazu uradi format sa opcijom /mbr , master boor record ti je linux "odradio" tako da je ovako najlakse da ga vratis u predjasnje stanje da bi lepo instalirao nove sisteme.

Nazad
Vrh Dno