Šta je novo?

Upomoc dve ploce MSI 865PE Neo 2-V i 848P Neo -V zavrte kuler i stanu

dsc64am2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2009
Poena
169
kao sto naslov kaze ploce zavrte kuler na kratko i stanu. nisam kacio bazer ali neverujem da bi se ista culo jer kuler zavrte na 3 sekunde. ostale komponente su ispravne, sta bi moglo da bude, da li moze da se popravi bar jedna?

nebi trebalo da je napajanje jer je to isto napajanje guralo slicnu plocu (ceo racunar) a sada sam probao samo ploca procesor ram grafika (obicna PCI, ne PCI-E) al dobro probacu i to. a za slucaj da nije sta bi moglo da bude?

Te ploce su matore, nije uopste cudno ako su crkle ...
User Cika Pera resava takve probleme, kontaktiraj njega na pp

pokusacu da ga kontaktiram, ma bilo bi lepo da se bar jedna osposobi ako je moguce, znam da su matore ali sta da radim.

Ima li neko jos neku ideju sta bi moglo da se uradi sa ovim plocama?

Jesi bar probao drugo napajanje? Mozda je memorija, mozda je ploca, mozda je... ko ce znati ako nista nisi probao...

napajanje jesam, memoriju za probu sam izvadio iz racunara sa kog ovo pisem, procesor je ispravan, PCI grafika takodje, memoriju sam probao u oba (tri na drugoj ploci) slota a grafiku u svakom PCI slotu. znaci ostaje samo pitanje ploce, (obe ploce) koje samo zavrte za trenutak kulere i stanu.

Na trenutak?

Ili napajanje nema snage da ih "pogura" ili je nešto u kratkom spoju. Proveri sve odstojnike ili ako je na stolu da sto ne pravi spoj nekako. Takođe proveri imali mirisa "izgoretine" ili vidljivih tragova iste. Probaj i slabiji CPU ako imaš, recimo neki celeron, jer napajanje možda nema dovoljno jaku 12V granu....

ploca (ploce,isti su simptomi) je (su) na tepihu tako da ispod nje nema sta da napravi kratak spoj, cpu i jeste celeron na 1,7 od njega slabiji i nemam, ram 256ddr1 pci grafika 8mb. ploca mirise na novu, nema mirisa paljevine, kondenzatori svi stoje mirno nijedan nije naduven niti menjan, svi su fabricki.

prespojio sam, nista, sada vrti ventilator do besvesti ali od slike ni traga ni glasa, kada ukljucim napajanje, na monitoru za trenutak bljesne svetlo i zatim napise no signal, sa bazera se ne cuje nista

Pa sta dobijam ako probam bez cpu, tek onda nece baciti sliku? Mozda je glupo pitanje ali ne razumem?

Probao sam i bez CPU opet isto zavrti za trenutak kuler i stane?

Sledeca ideja?

Poslednja izmena:
kakve veze ima bacanje slike sa cpuom? Ono sto t ije radojica rekao jeste da probas da bi video da li plosta ispusta zvukove,ako ne ispusta onda je skiknula,ako daje zvukove,onda je ispravna,i moraces na osnovu tih tonova da vidis o cemu se radi. Ako zavrti za trenutak kuler i stane,deluje kao da ima kasno paljenje,ali i da je mozda do napjanja. Proveri i kablove od monitora,probaj u drugi dvi konektor od grafe

Moraces metod eliminacije da primenis na sve.

monitor je ispravan, sada dok vam ovo pisem gledam u njega, ostale komponente su sve ispravne, ploca samo zavrti kuler na 3 sekunde i stane, bilo da je zakacena jos neka komponenta na nju bilo da je sama nema veze, zvukove ne ispusta, kada prespojim crnu i zelenu opet ne ispusta zvuk a vrti kuler do besvesti.

Au što volim kad se ljudi petljaju u nešto u šta se slabo razumeju. DSC64AM2 proveri svećice i razvodnu kapu, možda im nije dobro namešteno paljenje, a mogao bi da pogledaš i bobinu. :)

Za neupućene, ploča NEĆE pištati kada procesora nema, jako su retke one koje pište kada je CPU neispravan a nijedna ne pišti kada procesora nema, čak ni brend mašine.

Vađenjem CPU-a jedino možeš da eliminišeš njega kao kratak spoj ili veliko opterećenje. Ako imaš drugi CPU probaj. I probaj samo ploču i CPU sa buzerom, bez memorije harda i grafike. Ako je ispravna bez memorije MORA da pišti.

Poslednja izmena:
onda nista, od toga, ja ne umem, ako neko ume a da je u mojoj blizini ili u BG neka se javi na Pm sa cenom.

Ja lepo kazem Cika Pera, ali dobro - kad neces da slusas sta da radim.
Mozda je crkao neki MOSFet koji napaja cipset ili slicno, mozda je crkao I/O kontroler od
loseg napajanja ...
Ako ne znas da sam to proveris odnesi kod coveka, moze da je popravi.
Na silu je pali pomocu zica na napajanju pa ces je jos vise "popraviti"
Upravo ovo "nagadjanje" i ovakav "servis" moze da ti plocu dovede u stanje da nema popravke...

Nazad
Vrh Dno