Šta je novo?

Upomoć Winfast 200 XP problem!!

saddamnsliman

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Zilog Z80
GPU
Ferranti ULA 9000
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
:wave:
Dakle da na pomenem da problem rešavam za drugu osobu i za komp koji nije kod mene a ja pojma nemam sa TV karticama.
Po opisu problema koji sam ja TV tuner se zabrljavio totalno.Problem se pokušao rešiti reinstalacijom drajvera,medjutim to je radilo par sati pa se opet zbrljalo (doduše nije mi jasno da li se zbrljao posle restarta kompa što bi bilo indikativno),Kad sam lično došao da pogledam o čemu se radi utvrdio sam da se u device menageru nalazi žuti upitnik pored natisa multimedia video kontroler. Kad se pogleda drajver za to piše unknown i ne nudi ociju installl već samo update i rollback:wall:
Prethodne drajvere sam našao u add/remove programs (dva komada nešto PVR i USB II )nisam zapamtio tačno.Njih sam deinstalirao tek kad sam pobrisao sve reference na leadtek i windows registy-ja. Restartovao komp i krenuo instalaciju sa CD sa drajverima. Instalirao sam dva ponuđena drajvera koji su se tamo nalazili ali je problem ostao isti (upitnik u device manageru):crash:
Instalirao sam EVEREST ne bi li utvrdio o kakvoj se karici konkratno radi i na moje iznenadjenje nisam našao niša ??????
Samo je nu nekoj stavki koja se odnosu na UN PnP devices piaslo Brooke Bt878 video capture device-audio section!
IMa li ljudi neko ideju šta se ovde dešava!!!!!!
takođe mi se čini bi dotičnom kompu dobro došla reinstalacija windowsa XP ali se bojim da sama krtivca nije vrisnula pa bi me interesovalo kako to da proverim.:bottle:

Tvoju poruku je bas tesko citati...
ako pise bt878, a znas da je leadtek, onda je to Deluxe verzija...
najlaksi nacin da vidis jel sve to valja je da deinstaliras sve njeno, instaliras dscaler i vidis da li radi...
ako i dalje ne radi onda je crkla...
ako radi, mozes po zelji ili ostaviti dscaler ili instalirati ponovo od 0 originalne drajvere i sw..
preporucujem da i jedno i drugo skine sveze sa neta...

:crash:

Pre dva dana... ugasim racunar (dotle sam gledao nesto preko TV karte Leadtek WinFast PVR 2000 Deluxe), ... posle par sati upalim racunar i kada se sistem podigao prijavi mi novi hardver, od tog trenutka nastaje kosmar, ni jedan jedini drajver koji sam sakupio tokom ove tri godine koliko imam kartu ne prepoznaje karticu, s teskom mukom odlucim da formatiram hard i instaliram "svez" windows, opet isto. Odnesem kod drugara opet isto,... zakljucim "****ga, crkla :mad: "

... jedan drugar mi kaze da je verovatno neki cip na kartici (nalik Epromu na maticnoj ploci) pobrljavio i nedaje pravu indetifikaciju TV karte, zbog cega ne mogu drajveri da se instaliraju... ali kako da flesujem firmware TV karte ??? :wall:

Ostaje mi nada da cu naci na netu neke univerzalne drajvere i da ce karta proraditi

Ako neko zna resenje neka pomogne

ista stvar koja i gore.. probaj dscaler, ako ne radi, tesko ce ti to neko popraviti obzirom da polovna vredi ispod 30eu...

moj leadtek nije hteo da radi sa novim drajverima, samo sa onim shto su doshli uz njega...znam da je tek poslednji proradio uz njega. Tako da probaj sa drajverima sa kojima je sigurno radio.
Shto se tiche crkavanja tv kartica neshto se to mnogo deshava :(

Na Leadtek sajtu imaš alat za deinstaliranje starih drajvera.Koliko sam shvatio to je neophodna procedura(dakle deinstalacija starih drajvera i tv aplikacije,restart,instaliranje novih drajvera i tek na kraju instalacija tv aplikacije).
Inače sama kartica ima prilično nepreglednu instalaciju.Najbolje je "ručno" pokazati putanju do sva 3 drajvera koja su joj potrebna.

Javite se na PM ako hoćete da vam pošaljem fix kojim se flešuje firmware tv karte. Ja sam imao sličan problem koji sam rešio tako što sam flešovao firmware iz DOS-a.

Evo i ovim putem zelim da se zahvalim John Deere :wave: ;) :type:

Flesovao sam firmware TV karte i sada radi bez problema

Javite se na PM ako hoćete da vam pošaljem fix kojim se flešuje firmware tv karte. Ja sam imao sličan problem koji sam rešio tako što sam flešovao firmware iz DOS-a.

I ja da se zahvalim "ludom traktoristi" na fix-u koji je i meni resio probleme:wave: :wave:

Ovo sa pm me malo nervira...
ako je nesto sto moze da pomogne opstoj populaciji, zasto ne ostaviti program ovde?!

Ovo sa pm me malo nervira...
ako je nesto sto moze da pomogne opstoj populaciji, zasto ne ostaviti program ovde?!

Izvinjavam se opštoj populaciji nisam mogao da odgovorim ranije. Nadam se da će ovo pomoći svima koji imaju sličnih problema sa Leadtek TV kartama. Ovaj postupak mi je poslao user Passenger u trenutku kada sam razmišljao o kupovini nove kartice, što me jako usrećilo! :bottle: :banana:

Do problema sa Leadtek 2000XP Deluxe TV-karticom (za druge modele nisam siguran) dolazi zato što neki nezvanicni drajveri i odredjene aplikacije mogu da poremete bios na samoj karti. Ovo fix je neka vrsta ispravke za ovaj problem, gde posle intervencije oficijelni drajveri opet mogu lepo da vide karticu...

Postupak je sledeci:
Raspakujte fix_TV2000.zip u neki folder zatim restartujte, podignite sistem u DOS modu (može i startup disketa za Windows95/98/Me). Pokrenete zatim TV2KPROM.EXE sa lokacije gde je raspakovan gore navedeni zip file i sledeci put kada budete ušli u Windows reinstalirajte drajvere za TV-karticu i Leadtek-ova aplikacija bi sada trebalo da radi bez problema, kao sto je i meni...

Napominjem da ovo radite iskljucivo na svoju odgovornost!

Prilozi

• fix_TV2000.zip
    160.6 KB · Pregleda: 73
zresio problem

zahvaljujem svima:banana:
Resio sam problem daklem otisao sam da licno sredim doticni komp.Elem instalirao sam dscaler koji nije radio jer nije prepoznao tuner a prilikom konfigurisanja kartice se zapucavao.Medjutim resenje je bilo krajnje jednostavno a to je promena slota u kojem je kartica .po zameni slota u kojem je kartica cela stvar je proradila.Zasto se to desilo nemam pojma al radiii:cigar:

Posto mi se ponovio problem (resio sam ga ponovo onim fix'om), da obavestim siroke narodne mase da koriscenje ATITool 0.25 Beta 16pre6 ima za posledicu da TV karta WinFast PVR 2000 DeLuxe zabrljavi - prethodni postovi. Ranija verzija ATITool nije pravila ovaj problem.

Vrh Dno