Šta je novo?

Upomoć!!! 7900GS

• Začetnik teme Začetnik teme tomato
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tomato

Čuven
Učlanjen(a)
11.07.2003
Poena
619
Danas sam kao zamenu za 6800GS (crko tv-out) dobio Gainwardov 7900GS.
Ubacio karticu spojio kablove, upalio...
Pošto sam morao da pomerim sata konektor, kada se win podigao, pronašao mi je ponovo diskove, ja to lepo instalirao, krenuo u restart, i od tada je komp mrtav.
Ploča neće da postuje, a power led samo blinka. Slike na monitoru naravno nema.
Radio sam clear cmos, vadio baterju, odkačio sve diskove, i ništa.

Ploča je DFI nf4x infinity.
Napajanje LC 6550G.

Da li se neko sreo sa nečim sličnim?

Da rezimiram. Kartica (odnosno ceo sistem) je radila, do restarta, i od tada ništa više ne radi :wall: :crash:

meni su takvi bili simptomi bas kada su mi riknjavale graficke....da li ploca pusta neki zvuk prilikom starta? 4 beepa npr?...probaj karticu na nekom drugom racunaru obavezno

Nikakvi zvukovi se ne čuju. Led koji označava da je komp uključen blinka li blinka, led za diskove se pomalo javlja. Kad izvadim grafičku, ploča pišti, i led prestane da blinka.

Poslednja izmena:
*ebemliga, ne znam kako je to na DFI-ju, al kod mene ploca ima razlicit broj beep-ova u zavisnosti sta je problem....posumnjao bih i na napajanje, al ipak taj LC ne bi trebao da bude uzrok

Pazi meni se to desilo iz cistog mira pre 2 nedelje... Nista vadjeno, nista dirano. Upalio tek iz cetvrtog puta i radi normalno.
Probaj i varijantu da proveris 20/24 pin konektor na ploci. Mozda ti tu zeza kontakt. Nemoj da te mrzi.
Sta se dogadja kad probas da upalis masinu bez grafike? Jel pisti makar?

vadio sam i konektor na ploči. Kada upalim bez grafike, pišti.

vrlo moguce da ti ploca spaljuje grafiku 🙁 mozda je nesto crklo na njoj i prilikom podizanja przne malo grafiku i caoooooo, 🙁 u svakom slucaju proveri kod nekog drugog grafiku, pa ako imas nabavi jace napajanje i probaj na svojoj masini, i probaj da drzis CTRL prilikom dizanja sistema

Pretpostavljam da si probao da karticu izvadis i ponovo utaknes (u isti ili neki drugi slot po mogucnosti) i da ni to nije proslo.

Da li ti se (za)vrte ventilatori? Proveri i napone volmetrom...

Probaj graficku kod nekoga ili je vrati nazad da je oni probaju. Barem da znas na cemu si. Postoji sansa i da ti je ploca vrisnula.

meni na istoj ploci galaxy 7900gs radi ko sat jedino sam imao problem sa starim napajanjem nisam mogao nijednu 3d aplikaciju da pokrenem...odma mi se komp resetovao

Poslednja izmena:
Izgleda da je ploča otišla. Pozajmio sam neku 6200tc danas, i ništa se nije promenilo. Ventilatori se vrte, i sve što ste do sada napisali sam probao osim da držim ctrl pri startu. Ako ni to ne pomogne, ode ploča na garanciju 🙁

jesi li klirovao BIOS?

Ploča je crkla definitivno, a za grafičku se još ne zna 😉

Ja sam video i sluchaj da je crko procesor i kad se palila mashina nije bilo nikakvog pishtanja... Sve dok procesor nije izvadjen. Proveri i to..

A Pci?

Najbitnije nisi probao...Uzmi neku staru PCI graficku tipa S3 Virge,Intel 740 i sl...I probaj sa njom da upalis masinu.Ako si ocistio bios ploce a rekao si da jesi trebalo bi da po defaultu sa PEG(kako se u biosu zove PCI-Express)automatski prebaci na PCI VGA...Tako ces barem znati da je ploca mrtva 100%...

Bez ljutnje ali neki ljudi misle da je dovoljno na sekund skinunuti bateriju ili srafcigerom pipnuti dzamper da se bios ocisti...:smoke: Mnogi proizvodjaci ploca Asus,Gigabyte navode u uputstvu ploce iscupati bateriju ili spojiti dzamper za "clear cmos" na "20min or more"!!! :wave:

Isprobao sam danas kod drugara i procesor i memoriju i napajanje, i sve je živo, ali ploča nije. Radio sam clear cmos i ranije, i vraćao se na pci-x.

Drugacija masina ali isti simptomi kod mene, restartovo masinu zbog pacovanja Acrobata, i kad treba da postuje nastalo mrtvilo, kuleri se vrte i nema signala sa grafike. Na kraju je ispalo da mi je riknula graficka i usput ubila maticnu plocu.

jesi probao grafiku na drugoj masini? da nije slucajno ona baksuz, pa dosla mrtva.😉

Nazad
Vrh Dno