Šta je novo?

upload+kamera

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pitao me je drugar koliko će ga koštati sledeće: ima kameru, hoće da je poveže na računar i hoće da te snimke prenosi na Internet. Koliko sam ga razumeo, treba mu stalna veza. Neko mu je predložio da zakupi satelitski link ali sam ja čuo da je u tom slučaju vrlo slab uplink.
Mislim da nije u pitanju web kamera.

Dajte predloge i opciono cene. zahvaljujem na brzim odgovorima 8pre 15.7.'03.9.

:brow: type;

Pa tesko da ce moci da radi upload na satelit - za to je potrebna mnooogo skupa oprema :)
U principu moze da posluzi i obicna modemska veza (malo bolja) kao neki minimum za nuzdu, ali zavisi za sta mu konkretno treba...

jos malo informacija

Drugar hoce bezicni pristup posto ne moze da se zeza sa kablovima a telefon mu je potreban. Pogledao sam wireless pristup koji nudi SCnet, skupo je ako je veza ~1KB/s (tako sam ja razumeo, ne pisu mnogo o tome). Satelitski upload je bas skup tako da sam mu rekao da odustane od toga. Da li postoji neko alternativno resenje za bezicni upload?

Sto se kamere tice, rekao sam mu da ce morati da uzme neku web kameru ako hoce da kasnjenje slike bude sto je manje moguce. Mene zanima kakva ce masina biti dovoljna za sve ovo, nesto u klasi P2 (samo Intel u ovom slucaju), P3 (Duron ili stariji Athlon, eventualno neki Intel ako bude bolja prilika) ili cak PIV (Athlon XP, tacnije :D 8) ).

Koliko sam ga razumeo, treba mu za direktan prenos video sadrzaja sa kamere na Internet.

:^

Nazad
Vrh Dno