Šta je novo?

Uplata na ziro racun

jaksaM

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Naime, treba da uplatim malo vecu kolicinu novca na ziro racun treceg lica, al posto znam da ce da me oderu na proviziji, sta mi je najisplativije tj. u kojoj banci da uplatim a da provizija bude sto manja?

- u mojoj banci?
- u banci treceg lica?
- u posti?
- preko e-bankinga?

Sigurno je najjeftinije u banci na ciji račun uplaćuješ. Kao što reče Bishop, tu nema provizije.
Samo proveri koji je limit jer znam da veće iznose u kešu proveravaju i traže poreklo radi prevencije pranja novca.

Preko ebankinga je najskuplje.
Ja placam tekuce troskove preko Banke Intesa i minimalna provizija po transakciji je 40 din. tj. 1% za iznose iznad 4000 dinara.
Nisam godinama isao u banku pa ne pratim, ali mislim da je preko ebankinga ubedljivo najveca prozivija.

A logicki gledano trebalo bi da je najmanja, zar ne?

To sam i ja mislio, ali prosli put kad sam uplacivao trecem licu (firma) u njihovoj banci (Piraeus) uzeli su mi skoro 1000 din cini mi se za iznos od oko 150.000 din. Jeste da je to manje od 1% ukupne sume, al opet :lupko: ne bacaju mi se pare ako ne moram.

Drugacije je kad uplacujes firmi, drugacije fizickom licu. Za firme je uvek skuplje ali zavisi od banke do banke i od toga da li imas racun kod njih :)

Kod Intese je preko e-bankinga sigurno jeftinije nego na salteru, barem sa Hit racunom.
Konkretno do 50.000 je 15 din. za vlasnike Hit racuna uplate na racun firme. (0.2% preko, max. 1000). Pogledaj u banci gde je ta firma kolike su naknade za uplate na racun firme (obicno je pod Uplate za FIZICKA lica).
U Intesi konkretno ako nemas Hit racun - nahebo si :) Najbolje je, ako nemas racun u banci firme, da nadjes nekoga ko ima i preko njegovog racuna to uradis.

E hvala na informacijama :)
ne znam nikog ko ima racun u piraeus banci, nit ja imam racun u intesi, al raspitacu se jos malo pa cu videti.

To sam i ja mislio, ali prosli put kad sam uplacivao trecem licu (firma) u njihovoj banci (Piraeus) uzeli su mi skoro 1000 din cini mi se za iznos od oko 150.000 din. Jeste da je to manje od 1% ukupne sume, al opet :lupko: ne bacaju mi se pare ako ne moram.

Provizija u Upravi za Trezor na ovaj iznos je 600 dinara. U zavisnosti od računa na neke uplate se ne naplaćuje provizija.

Nazad
Vrh Dno