Šta je novo?

Upgrade

psaras

- Ribolovac -
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
875
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dinosaurus iz potpisa je zreo za penziju ali i ja sam jer sam potpuno van priče o bilo čemu vezanim za desktop mašine, pa mi treba pomoć. Bukvalno mi treba da potera Dark Souls 3 ove godine kad izađe i NBA2k, to je sve što igram. Napajanje iz potpisa je relativno novo i računam da ga ostavim ako je moguće, treba mi procesor, grafika, memorija i ploča. Budžet je nekih 250e plafon, može i polovno ali bih išao na novo (proc, ploča i mem, grafika može polovnjača), idealno bi bilo "od mađara" te ako neko ima iskustva sa njima neka se javi, može i na pm ako je zabranjeno javno. Nije mi bitno Intel/AMD/Nvidia/ATI, samo da je dobar odnos cena/perf. i da tera gore spomenute igre. Hvala unapred.

Ako ces sve novo onda nesto ovako..
5505071bd2438423469d2228df0fd68f.jpg

Mada bolje za tih ~13k ici na polovnu u garanciji r9 270(x)

Poslednja izmena:
Bolje da uzmie X4 860K, znacajno brzi plus otkljucan. Moze da ustedi na memoriji, uzme onu Geil 2x4gb za 2.199din po komadu.

Moze i 860k al je skuplji 2k..ako bi mogao da nategne bilo bi idealno..na memoriji ne bih stedeo jer kingston sada ima 10godina garancije..ima r9 270x powercolor sa jos godinu dana garancije trenutno na KP za 110e

Poslednja izmena:
Prvo da se zahvalim svima na pomoći.

Nije problem nategnuti se za par hiljada. Mogu da iskombinujem i da zamenim proc+mb+ram a grafika da sačeka mesec - dva, ako je taj 860k osetno bolji, ali svakako za par crvenih ne bih škrtario.

Nego, jel mi se isplati da prodajem ovo moje groblje na gomili (mb+cpu+ram+gpu) ili da poklanjam babama/dedama/decama?

E4600 je pojelo vreme ali uz 3gb rama koliko ti pise u potpisu i 9600gt ne bi trebalo recimo da bude problema u 480p u youtube i u surfu , mozes matorcima da poklonis , jedino ako hoces taj komplet da prodas da bi prosirio malo budzet.

Mislio sam da nategnes sa 30k na 32k i onda uzmes sa 860k. Taj Hw sto imas ne znam... Moji koriste e5200 + 4gb rama za youtube i net...fino radi...vidi sam mada ne mozes bogzna sta da dobijes..

Ok, rešeno je, 860k, videćemo već kako, gde, šta :) Što se tiče ove trenutne konfe, na njoj se vrti win10 32bit personal i koristim je kao primarnu mašinu, nemam bržu (osim telefona i tableta :D), apsolutno glatko tera svu offline i online multimediju do 1080p, više nisam probao jer nemam na čemu. No, nebitno, iz sentimentalnih razloga ću je ostaviti u krugu porodice :) Hvala još jednom na pomoći svima.

Sad nešto gledam, vidim da memorije ima plave i crvene, kao i bele i crne u sledećoj, bržoj klasi, a ne vidim razlike između njih. U čemu je kvaka? Običan marketing ili...?

Ma sto se memorije tice uzmi najjeftiniju od 8gb koju nadjes, pa makar i onu najobicniju golu, bez hladnjaka. Tu ti je bitna samo kolicina, ostalo je marketing.

Ove ploče nema više u e, ww, g. Poslao sam upit bench shopu ali ako nema ni tamo, koja je alternativa? Pretpostavljam da bi trebalo da jurim A68H čipset ? Sutra pazarim...

Nazad
Vrh Dno