Šta je novo?

Upgrade

niking

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2008
Poena
302
Imam sledecu konfiguraciju trenutno:

Maticna MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369) [AM2 socket]
CPU DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+
Memorija 2GB Kingston DDR2-667 (Win XP 32bit, pa ne bih isao na vis za sad)
Graficka Gigabyte GeForce 7300 GT

Zeleo bih da kupim Radeon 4850 (prvenstveno zbog igara), ali me zanima da li ce je procesor gusiti? Takodje, ako uzmem neki jaci procesor, da li ce onda maticna postati usko grlo i gusiti celu masinu?

Izvinjavam se ako sam promasio podforum, ali u pitanju je promena vise od jedno komponente, pa sam pomislio da je najbolje ovde da stavim temu

Imam sledecu konfiguraciju trenutno:

Maticna MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369) [AM2 socket]
CPU DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+
Memorija 2GB Kingston DDR2-667 (Win XP 32bit, pa ne bih isao na vis za sad)
Graficka Gigabyte GeForce 7300 GT

Zeleo bih da kupim Radeon 4850 (prvenstveno zbog igara), ali me zanima da li ce je procesor gusiti? Takodje, ako uzmem neki jaci procesor, da li ce onda maticna postati usko grlo i gusiti celu masinu?

Izvinjavam se ako sam promasio podforum, ali u pitanju je promena vise od jedno komponente, pa sam pomislio da je najbolje ovde da stavim temu

Meni samo nije jasno koju plocu imas. Jer imas MSI K9N Neo v2 (520 chipset), i imas MSI K9N Neo v3 (570 chipset).

Ploca uvek moze da bude bolja, ali ne verujem da ce ti sad biti nesto extra usko grlo.

Dakle opusteno mozes i procesor i graficku da uzmes bolju. Procesor za tu plocu moze max 6400+, mada 6400 se sad teze nalazi. Ja ti preporucujem X2 6000+ ali BRISBANE JEZGRO! Jer imas windsore, i brisbane, i windsore se uzasno greje (imao ga), a brisbane manje trosi, i manje se greje. Procesor taj kosta oko 75 evra.

Ako nemas kinte, mozes i 5000+, kosta 50 evra, mada X2 6000+ je dosta bolji, i brzi, i imas duplo vise kesh memorije.

ATI 4850 naravno bez razmisljanja uzmi, ali obavezno uzmi bolji procesor pre nego sto uzmes karticu. Znaci barem X2 5000+ i 4850. Ako nemas kinte, bolje ti je cak da uzmes malo losiju karticu, recimo ATI 4830... ali procesor bolji obavezno.

Hm, nisam ni gledao sta sam prekopirao iz Everesta, a on mi je ovako prijavio plocu :) Koliku mi razliku u ovom konkretnom problemu pravi chipset, da znam da li da otvaram kuciste

Hvala mnogo na savetu :D

Hm, nisam ni gledao sta sam prekopirao iz Everesta, a on mi je ovako prijavio plocu :) Koliku mi razliku u ovom konkretnom problemu pravi chipset, da znam da li da otvaram kuciste

Hvala mnogo na savetu :D

Ma nece toliki. MIslim, bolje je imati noviji chipset, ali sta je tu je. Bitno je da je u pitanju AM2 socket, sto znaci da mozes bilo koji X2 procesor da stavis.

Opusti se i kupi X2 6000+ i ATI 4850

taj 4000+ verovatno moze da se naklokuje na jedno 2.6-2.7, a onda je razlika izmedju njega i 6000+ nedovoljna da opravda davanje para (6000+ radi na oko 1.35-1.4v 3.1ghz)

Pre bih razmislio o 7750+, mada je i tu diskutabilno sta se dobija... koliko sam protumacio po sajtu, ploca podrzava ovaj procesor.

CPUZ bi verovatno trebao da kaze koji je chipset u pitanju, mada ne vidim da ima preterane razlike izmedju te dve ploce...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno