Šta je novo?

Upgrade za video montažu: Asus M5A97 Pro i AMD 1090T , na nesto moćnije.. Šta uzeti?

ikhabot

Slavan
Učlanjen(a)
16.06.2005
Poruke
12
Poena
304
Pozdrav dobri ljudi.. Može li preporuka za novu ploču i procesor? :guitar:

Poslednje 3 godine koristim Asus M5A97 Pro, i AMD 1090T. Do sada su mi radili solidno i da ne grešim dušu, i dalje rade dobro, ali treba mi nešto jače i robusnije za nadolazeće dve-tri godine. Ima li neko neke predloge? Memoriju i grafiku ne bih menjao za sada, posao obavljaju solidno za sada 16gb, i GTX770.

I jedno pitanje u vezi memorije: Na ploči su 4 čipa po 4GB, Kingston 9905403-442.A00LF (HyperX Blu piše). Ja sam bio ubeđen da su ove memorije 1600, jer tako su obeležene, ali kod mena rade na 1333. Valjda je to zbog ploče koja ne može da izgura veću brzinu? Ako neko ovo može da mi potvrdi bilo bi super.

Dakle, treba mi ploča koja će da podrži sve 4 memorije na 1600, ako ta memorija može da gura dotle, nisam siguran.. treba mi jak procesor, osmojezgarni, desetojezgarni AMD ili neki i7, šta znam.. Recimo da budžet nije problem posto mi treba za posao (tu i tamo gaming obavezno! :D) , mada ako imate u vidu da sam u startu birao AMD-a koji je mrcina ali zato dosta jeftiniji i obavlja posao, onda bi voleo da postoji opet neko takvo rešenje.. :,,:
 
Na tvom mestu bih zamenio samo procesor za neki FX 8350. Doplata kad prodas tvoj bi ti bila simbolicna, a dobio bi na performansama makar 30%

Sto se tice memorije, trebalo bi da rade na 1600mhz, probaj rucno da ih setujes u BIOS-u. Mada, sa time nista ne dobijas u brzini niti gubis.
 
nije losa ova ideja sa fx83xx zato sto cela akcija stvarno ne bi ispala preskupo,a solidan je apgrejd,jos ako te zapadne lep primerak koji hoce da radi na 4,6ghz-4,7ghz bez previse napona to bi bio sasvim ozbiljan apgrejd za render.u svakom slucaju za sve preko toga mora da ide bar i7 i to od 2xxx pa nadalje.
 
Ili FX-8300 pa ga clockujes na ~ 4.5ghz, ili 5820k. Nista izmedju se ne isplati po mom misljenju, za cist render.
 
LJudi, hvala na odgovorima, izgleda da je najjeftiniji upgrade na FX8350. Nadao sam se jacoj platformi sa jacim i7 cipom i brzim cipsetom i memorijom, ali izgleda da za sada nista od toga, preveliko ulaganje. FX8350 ce morati da gura jos par godinica na ovoj instalaciji windowsa :) Hvala na savetima! :)
 
8300 i 8350 su isti procesori samo je 8350 fabricki klokovan. Nemoj za dz da dajes vise para sto kaze Peja.
 
Ljudi, jeste li sigurni za 8300 da je isto što i 8350? Može li to ova ploča i memorija podneti. Ja do sada nisam overklokovao mašinu, mada je sve realno spremno da se nabudži + idu zimski meseci? Možda bolje da otvorim novu temu za overklok na forumu?
 
da,nema razlike.klokovanje je ionako lutrija,a tebe to ne zanima jer ionako neces juriti 5ghz nego 4,3ghz-4,4ghz.ploca je ok za toliki klok,samo nema nista od toga na stock kuleru,ne samo zbog temperatura,vec i zbog buke.imas odlcnu fx8350 temu gde imas u sitna crevca sve vezano za vishere,skuvaj kafu i lagano iscitaj,klokovanje je poprilicno lako na toj platformi.
 
Vazi, moram da uradim research u vezi overklokovanja.. Hvala puno na pomoci, ovo mi zvuci kao odlicna opcija! :) Masina je dizajnirana tako da moze da podnese overklok, barem takav o kome pises, tu je Hyper TX3 EVO zaduzen za vazdusno hladjenje i jos 2+3 kulera u prostranom kucistu, trebalo bi da uspe, samo da ploca i memorija izdrzi.. Uglavnom, moracu da malo poguram masinu, valjda ce da podnese..
 
Poslednja izmena:
u sustini je miran do nekih 1,4v narocito po ovom vremenu,na leto videcemo kakav ce sicjuesn da bude.e sad,koliko konkretan cip bude hteo da da na tom naponu,to nemere se zna.obrni,okreni preko je 4ghz,a to je za rennder vec lep korak napred od tog fenoma uz smesnu investiciju (ako je i bude).
 
Hvala ljudi, jоš jednom na svim informacijama, definitivno sam ubeđen u FX8300, neka onda tako i bude, verujem vam da je to najbolji izbor. Javiću se na temi kada sve bude upgradeovano, da napravim barem malu komparaciju render vremena i temperaturama sa novim procesorom.
 
Nazad
Vrh Dno