Šta je novo?

Upgrade time :)

Serbian91

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2009
Poena
350
Eto , dosao je opet taj deo u godini kada se radi upgrade , pa sam dosao po par saveta . ( da napomenem da komponente iskljucivo uzimam preko http://www.atom.rs/ pa mi odatle savetujte sta da uzmem )

Konfiguracija je iz '' moja masina '' . Ne planiram da uradim totalni upgrade vec samo par delova . Uzmite u obzir da sam totalni noob oko sklapanja konfiguracija i svega , pa ce neka pitanja mozda ispasti i smesna :)

Sto se grafickih tice , dvoumim se izmedju sledece 2 varijante :

1)Odmah da uzmem GTX460 u SLI varijanti .

2)Da uzmem jednu GTX 480 i da sredinom sledece godine uparim u SLI sa drugom GTX 480 .

I da li ce mi trebati cooler za te kartice ?

Drugo sto planiram da uzmem je zvucna kartica . Tu se dvoumim izmedju Asus Xonar D2 i Creative Sound Blaster X-Fi Titanium PCIe ? Koje od te dve mi savetujete ? ( ili mozda neka druga sa ATOM sajta )

Vidim da mi mnogi savetuju da uzmem SSD (evo krece ultra noob pitanje :D ) . Zanima me za sta je to skracenica i za sta sluzi ?

Bacices pare sa GTX480, 2xGTX460 u SLI i pevaj, i to je previse, ali kako oces.

Tebi treba jedino SSD (Solid State Disk) za sistem, ili makar ubaci jos jedan HDD za RAID 0.
Preporucuju svi Muskin Stiletto SSD.
TO ti je ukratko hard disk sastavljem od flash memorije i ima fantasticno brz pristup fajlovima, nema rotiranje, cista elektronika.

Na koliko ti radi taj i7 920? Pretpostavljam na defu posto kazes da si noob. Njemu treba klok na ~3.5-4GHz (znaci da ti treba kuler za njega) da bi lepo ispratio 2xGTX460 (i moja preporuka takodje). Ne trebaju ti dodatni kuleri za grafe, vidim da hvale MSI Cyclone i Gigabyte model sa 2 fana kao dobre, pa ti vidi.
SSD je skracenica od Solid State Drive, Bob Marli je ukratko objasnio o cemu se radi, preporucuju se Mushkin Callisto (Deluxe) od 60GB i OCZ Vertex 2, oba bi trebalo da budu oko 200e.
Sa SSD-om je sistem mnogo "zivahniji" nego sa bilo kojim hard-diskom.

Sada sam cuo atom , i imaju GTX 460 . Znaci to je sredjeno , uzimam SLI . Sada sam im poslao poruku , i rade overclocking , pa cu to prepustiti njima :D

A pare koje bi ustedeo uzimanjem SLI GTX 460 cu iskoristi da kupim cooler za procesor .

Od tih jeftnijih uzmi samo CM Hyper 212+, za te pare najbolji cooler.
Gledao sam dosta destova, ocim u 100% load testovima nosi se rame uz rame sa mnogo skupljim coolerima.

Uzeo sam sledece komponente :

1) Gainward GTX 460 1GB GS (X2 , znaci SLI )
2)Asus Xonar DX zvucnu karticu

E sad , samo da vas pitam ... Da li bi mogle i 3 kartice da mi rade ? I da li se to isplati ? GTX460 X2 i jedna GTX 285 ? Kako bi to funckionisalo ? Inace , prodavacu je samo me intersuje :D

Poslednja izmena:

E sad , samo da vas pitam ... Da li bi mogle i 3 kartice da mi rade ? I da li se to isplati ? GTX460 X2 i jedna GTX 285 ? Kako bi to funckionisalo ? Inace , prodavacu je samo me intersuje :D

Nisam bas siguran, ali mislim da za 3way SLI trebaju 3 postpuno isto karte, tj tako je bilo bar pre 2 godine, sad nisam siguran kako SLI radi.
Eto taman da pitam, posto sam i ja uzeo plocu sa SLI, ali jednu GTX460. Dal ce posle ove MSI GTX460 moci bilo koja GTX460 ili kako to vec ide ? Moze i link ka temi o tome.

Znam da Crossfire radi drugacije, moze bilo koja graficka, ATI naravno.

Nisam bas siguran, ali mislim da za 3way SLI trebaju 3 postpuno isto karte, tj tako je bilo bar pre 2 godine, sad nisam siguran kako SLI radi.
Eto taman da pitam, posto sam i ja uzeo plocu sa SLI, ali jednu GTX460. Dal ce posle ove MSI GTX460 moci bilo koja GTX460 ili kako to vec ide ? Moze i link ka temi o tome.

Znam da Crossfire radi drugacije, moze bilo koja graficka, ATI naravno.

ma samo ti je bitno da je isti cipset,i da su iste frkvencije,brend je manje bitan ali je logicniej da bude ista takva jos jedna.

za crosfire nemozhe mora da budu iste serije atija.

Sta bese jos treba za SLI osim jos jedne karte ?
Jel i dalje ima onaj most, konektor, kako se vec zove ?

Procesor ce se overclockovati na 3.6 GHz .

Razmisljam se da li da uzmem CoolerMaster Hyper Z600 ... ? Da li on '' pase '' u moju konfiguraciju ?

Preporucio bih ti da uzmes megahalems kuler. Jeste da je skuplji ali 'ladi za sve pare, pogotovo sto ti imas i7 cpu gde ukljucen HT podize temperaturu procesora za 5-7 stepeni a jos kad ga overklokujes.. Taj kuler opusteno moze da hladi i7@4 ghz, pa vidi sta ti se vise isplati dugorocno gledajuci.

Ne bi mogle posto gtx460 podrzava samo 2-way SLI, znaci max. 2 karte. Mogao bi da ostavis gtx 285 u treci slot da obradjuje fiziku u pojedinim igrama, ali ne verujem da bi napajanje izdrzalo (kao sto je peja vec odgovorio).

Koliko to cudo jos kosta ?

Koliko vidim, u drugoj temi narucio si ASUS P7P55D-E EVO plocu, pa bi trebalo da dobijes SLI bridge uz nju.

Sta bese jos treba za SLI osim jos jedne karte ?
Jel i dalje ima onaj most, konektor, kako se vec zove ?

Da, spojis sli bridge na obe karte i proveris/enabliras u nvidia drajveru i vozis.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno