Šta je novo?

Mobilni telefon Upgrade telefona do ~400€

Koji mobilni telefon kupiti

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Imam trenutno S20 FE za koji i dalje imam utisak da mi je dovoljan za sve. Toliko da razmišljam da mu zamenim bateriju.

Međutim, realno je prošlo 3.5 godine otkako sam ga kupio pa je možda došlo vreme za upgrade.

Šta bih mogao da kupim do ~400€ a da donosi najveći upgrade po pitanju kamere? Telefoto (barem 3x, idealno 5x) je must-have funkcija.

Dolazi u obzir i polovno "star mesec dana".

Ja bih na tvom mestu čekao pad cene OP 12, koji je i kao polovan mnogo bolji od svih mid-range telefona. Može i Pixel 8 Pro, ako ti ne smeta slabiji čipset i lošija autonomija od OnePlus 12.

Mislim da je i dalje s23 ultra dobra kupovina. Zamena baterije u ovlašćenom servisu je 5000 dinara, tako da to nije neki ograničavajući faktor. Kupio sam za devojku od dečka koji je kupio u A1 u decembru 23 i baterija je u super stanju i dalje. Dva drugara sam ubedio da kupe isti model i prezadovoljni su...

Jos uvek imam traume od virtuelnog proximity senzora na xiaomi telefonima, ne usudjujem se da uzmem nista slicno. Takodje, na s21fe me nervira spor fingerpring unlock, kapiram da je ultrasonic na s23+ brzi, a na s24fe slican kao na s21fe.
Uglavnom, sitne razlike su u pitanju, mozda ga i uzmem. Cak je i s22 ultra opcija, ali me brine baterija. S23+ je nekako sweet spot

Jos uvek imam traume od virtuelnog proximity senzora na xiaomi telefonima, ne usudjujem se da uzmem nista slicno. Takodje, na s21fe me nervira spor fingerpring unlock, kapiram da je ultrasonic na s23+ brzi, a na s24fe slican kao na s21fe.
Uglavnom, sitne razlike su u pitanju, mozda ga i uzmem. Cak je i s22 ultra opcija, ali me brine baterija. S23+ je nekako sweet spot
Imam S20 FE. Jednom u 2-3 nedelje zabaguje unlock i to je sve. Reši se za minut bukvalno i ne ponovi se.

S20 FE je hardver preuzeo od S21. Logika kaze da bi S24 FE trebao da isprati sličan trend a verujem i da je to više softverska stvar nego hsrdverska.

Dva Samsunga S24 FE 8/128 mu dodje jako zanimljiva kupovina. U nekim radnjama ispadne onda 37.000 komad.

Jel FE serija i dalje nosi hardware prethodne S serije? 🤔

Vrh Dno