Šta je novo?

Upgrade sa GA-P35-DS3 r1 na <predlog>

[=PEX=]

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2004
Poena
619
Doslo vreme (posto mesecno menjam komponentu po komponentu :D ) da se menja ploca.
Koju bi ste mi preporucili (izuzev Masimus Extremusa, koja mi je pod broj 1), uzimajuci u obzir da je sledeci upgrade E8200 (iduceg meseca, da jos malo padne cena; traze mi sad 70E :mad: doplate).
OC na prvom i jedinom :D mestu...
PLZ sugestije i komentari ASAP, THX unapred... (i ne, ne mogu da cekam P45cu :d )

EDIT:
Sad citam temu "Payback" i ne verujem sta je StaxM bez ikakvog moda izvukao sa "Krvavim gvozdjem" :d. A kad sam kupovao plocu lomio sam se bas izmedju ove dve, ali nisam je uzeo zbog prevelikog broja zalbi sa ovog foruma; sad mi malo zao zbog izbora a do juce nije bilo :d).
BTW, StaxM, ako citas ovo :-devil-: i :Klanjanje

Poslednja izmena:
Za sad ništa ne diraj! Ako te baš svrbe pare kupi bolje napajanje.

Napajanje vec naruceno, treba za dan/dva/tri mi stigne...
Dunulo mi plocu da zamenim pre proca pa...

Sto ne uzmes lepo nekog abit-a ili dfi-a posto su i jedan i drugi poznati po extremnom oc-u? Mozes i neku nvidia seriju posto zorz kaze (doduse on jerekao za xfx) da rade prze nego intel pandani.

DFI bi bio Blood Iron?
A Abit (kojeg bi vrlo rado voleo opet da imam u kompu) je...?

Imaj na umu da Blood Iron moras prvo da fleshnes dok jos imas taj E4500. Osim ako nije neka novija isporuka sa poslednjim BIOSom...

A nisi rekao do koliko para bi plocu, sad sam gledao na abit-ovom sajtu i jedini izbor ti je x38-quad-gt dok gigabyte ima x48-dq6 sa ddr2 1200MHz i x48t-dq6 sa ddr3 1900 MHz podrskom, jedino ti ostaje ako ti se nijedna kombinacija ne svidja da kontaktiras user-a zorz oko one xfx ploce ako te mozda to interesuje.

Edit:
OVO JE VRH http://us.dfi.com.tw/Product/xx_pro...p?PRODUCT_ID=5915&CATEGORY_TYPE=LP UT&SITE=US

Poslednja izmena:
WOW za DFIja, ali verujem da prevazilazi moj budzet dobrano (mozda nekih 50ak evra doplate, moja ploca stara 3 -4 meseca)...
Editovacu za Abit; X48 otpada u startu...

2 Razbojnik
THX 4 Tip, samo mi pojasni zasto konkretno bih to MORAO da uradim...

WOW za DFIja, ali verujem da prevazilazi moj budzet dobrano (mozda nekih 50ak evra doplate, moja ploca stara 3 -4 meseca)...
Editovacu za Abit; X48 otpada u startu...

2 Razbojnik
THX 4 Tip, samo mi pojasni zasto konkretno bih to MORAO da uradim...

U budzet ti upadaju BlodIron i P35 Dark. Mada, ploce su bolje od tvoje, ali ipak je to vrlo blizu... isti chipset. Makar da se ispruzis za neki x38. Ako volis Abit, pogledaj IP35Pro, procitao sam negde daje samo izbirljiva sa memorijama. Ipak, moj glas za DFI (imas jedan i u oglasima ;)).

U vezi BIOSa... Ako imas stari BIOS na BloodIron-u i stavis u plocu neki E8x00 to nece raditi. Morao bi da vratis neki stariji proc da bi uradio flash. Sa novijim BIOSima sve sljaka...

Poslednja izmena:
Da ispravim samog sebe: X48 ne otpada u startu jer gledam ovaj LP UT X48-T2R sa DDR2 memorijom; ploca je vise nego da mi se svidja (attach); u poredjenju sa mojom zmaj... Samo, posto prvi put cujem za nju (a relativno dobro sam informisan on daily bases :d), verujem da bi bilo tesko stici do nje....
Od ove dve pre bih ASUSa, ali kad vidim sta je StaxM pocinio sa Ironom...hm...

@Mitarus:
da sam malo ukljucio mozak skontao bih to i sam :S: anyway Thx4Tip :wave:!

EDIT (mali OFF):
Ma koliko ja voleo ABIT (od vremena kad sam bio ponosan na moju modovanu AN7cu :) ), izgleda smesno u poredjenju sa ovim LPom. Sto se tice memorija, skoro je izbacen OPET novi bios koji ispravlja probleme sa memorijom a na ovom linku http://www.abit.com.tw/test-report/ip35-pro.htm?2 su dati testirani chipovi (ne moduli) koji garant rade sa njom... reko' ako nekog zanima...

Prilozi

• LP UT X48-T2R2.jpg
    LP UT X48-T2R2.jpg
    177.8 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Vidi brate.. Posto je intel koji kupujes u pitanju,onda ti nikako ne preporucujem niti abit niti dfi.. za dfi je poznato da se vise gotivi sa amd-om,a na abitu dule jedva izvlaci q6600 na 3.6ghz a nije los primerak proca..
Ja ti preporucujem asus maximus formulu.. Ja na njoj sa q6600 teram i na 4.14Ghz pa ti vidi.. A mozes da zamislis sta radi dvojezgarnim ;)

Nemoj te predrasude "poznato je da se DFI vise voli sa AMDom" i sl...

Sto da ne :D Koliko ti izvlacis taj Q6600 na krvavom gvozdju??

3.7, nisam hteo na vise zbog temperatura. 3.3 za svaki dan. Ima tema o OCu Q6600, tamo sam postovao.

Poslednja izmena:
Klasika :D Ako uspes 4.18Ghz,onda... Mada otisli smo OT.. Imacu na test DFI-jevu x48 pa cemo videti kako ce se pokazati :D

Nazad
Vrh Dno