Šta je novo?

Hardver Upgrade sa DDR4 na DDR5

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

tozovac

- P. Živković -
Učlanjen(a)
07.03.2003
Poena
755
Da li je ova kombinacija dobra kupovina, za ovaj novac?
9933.jpg9934.jpg
Kad se ovo sve sabere, dobije se skoro 84k,ali sa popustima bi trebalo da se spusti na ispod 80k.

Prelazim sa sledece konfiguracije:
9949.jpg
Kod upgrade-a mi je bitno da je ploca solidna, da mi omoguci neki buduci upgrade procesora, za koju godinu. Tako sam i sa trenutnom plocom uradio, prvo sam imao r3 2200g, pa sam kasnije kupio 5600x. Tako da me konfiguracija sluzi vec jedno 6 i po godina, a i dalje je ok. I treba mi S/PDIF optika. Procesor mi nije toliko bitan. Ne igram igre, bilo je tu nekih pokusaja (otud 3070), ali sam video da to mene ne privlaci toliko. Za sada 🙂
SSD sam mislio 990 pro zato sto je dosta dobar, ali je on pcie 4.0, a ploca podrzava 5.0, tako da nisam siguran.
To je uglavnom office masina, i programira se povremeno u Visual Studio-u, tako da ne mora to da leti ne znam kako, ali ja volim da to sve bude utegnuto i brzo, maksimalno koliko moze. Gledaju se i filmovi 4k.
Ne znam, predlozite nesto za ovaj novac. A moze i za manje, nisam ja gadljiv na pare 🙂

I bicu iskren, razlog zbog kojeg radim upgrade nije jer mi treba, ne treba mi, trenutna konfiguracija mi lepo radi, nego zato sto zelim, volim kako mi srce pumpa krv kad upgrade-ujem racunar.
I rekao bih da sam na pravom mestu 😍

Onda kupi samo procesor (5700X ili 5700X3D), SDD i RAM (još 2x16 ili zameni za 2x32). Biće posla oko sklapanja, a uštedećeš sad novac koji ćeš moći da potrošiš za godinu, dve kad izašu nove serije, pa ćeš imati dva upgrade-a i strujanja krvi

Nazad
Vrh Dno