Šta je novo?

Upgrade Procesora

RaubRitter

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2008
Poena
309
Konfiguracija je sledeća:

DualCore E5200
Biostar TP35D2-A7
2GB DDR2 Geil PC 800
XFX9600GT,512 DDR3
CoolerMaster Elite 332,420W
320GB WD SATA2 16MB

Želeo bih da postavim jači procesor iz Intelove serije C2D 7xxx ili 8xxx ili neki Quad,pa me zanima vaše mišljenje i šta u tom slučaju treba promeniti, recimo memoriju ili napajanje.
...i koliko bi ubrzanje dobili takvim upgrade-om ?

Sa E5200 se po meni isplati jedino da predjes na neki quad, ako imas potrebe za tim, jer neces osetiti neku veliku razliku u standardnom koriscenju racunara, kao ni u igrama, izuzetak su GTA 4 i Supreme Commander, za sada. Ukoliko radis u ozbiljnijim programima, ubrzanje ce biti ocigledno. E sad, ta ploca je OK za quad, ali bez preteranog overklokovanja. RAM nema potrebe da menjas.
Napajanje menjaj obavezno, taj Thermalmaster je dosta loseg kvaliteta, ne znam koliko bi dao za napajanje, ali idi bar na LC Power LC6600GP2.
Znaci, ako se ne bavis nekim ozbiljnijim radom na racunaru, nema jos uvek neke potrebe da prelazis na quad, overklokuj taj E5200 na 3.3.2GHz i vozi.

Poslednja izmena:
Nisi precizirao ubrzanje u cemu ?
Peja ti je lepo odgovorio.
U igrama neces osetiti ni 1% ubrzanja, u svakodnevnom radu ni 5%, tim upgrade-om.

Ja sam svoj E5200 grunuo sa 2,53 na 3,75GHz, necu ga menjati dok ne crkne.
Ne bavim se nikakvim zahtevnijim programima, koji vole vise jezgra od 2, vise kesh memorije od 2MB 😉.
A ti lepo napisi sta radis na toj tvojoj konfiguraciji, pa ce odgovori biti konkretniji 🙂.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno