Šta je novo?

Upgrade, nov komp, ili samo nova graficka?

JAVICUSE

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2005
Poena
301
Imam trilemu navedenu u naslovu.

Konfiguracija je sledeca:
Asus Socket A ploca
Sempron 2600+
Gf 5200 128mb
512mb Ram Transcendend 400Mhz
HD2x80gb
CD/DVD combo drive

imam jos i dva memorijska DDR modula na 266Mhz koji naravno ne mogu da rade najbolje na 333mhz pa nisu ni u masini (256mb i 512mb).

Da li da uradim sledece:
1. Prodam graficku i ova dva dodatna memorijska modula i uzmem neku noviju AGP graficku (6600gt npr, ili 7600gs)
2. Prodam ceo komp i delove i uzmem nov sa PCI express platformom
3. Uradim upgrade - zamenim plocu, procesor, graficku i dodatnu memoriju za PCI-E plocu procesor i karticu

Napominjem da cu svakako memoriju nadograditi na 1gb.

Da cujem misljenja. Hvala!

Ja bih prodao celi kompjuter i kupio nov. Imam slicnu konfiguraciju i ne planiram investrati ni jedan dinar vise u njoj. Uzmes novi kompjuter sa SLI/Crossfire podrskom pa kad stane preslab za najnovije igre kupis samo jos jednu graficku i mozda rama. Ako nadgradis ovu konfiguraciju zaglavices sa stariju tehnologiju koja nikad nece biti dovoljna za najnovije igre.

Hvala na brzim odgovorima. I meni se ta opcija cini najlogicnijom, ali rekoh da pitam.

Ja bih prodao svaki deo posebno i kupio

DFI Nf4x infinity
AMD Sempron 2800+
1Gb Corsair DDR400
Gainward GeForce 7300GT GLH

Ja bih prodao celi kompjuter i kupio nov. Imam slicnu konfiguraciju i ne planiram investrati ni jedan dinar vise u njoj. Uzmes novi kompjuter sa SLI/Crossfire podrskom pa kad stane preslab za najnovije igre kupis samo jos jednu graficku i mozda rama. Ako nadgradis ovu konfiguraciju zaglavices sa stariju tehnologiju koja nikad nece biti dovoljna za najnovije igre.
CF i SLI se isplate samo ako se obe grafičke kupe odma' jer će u međuvremenu izaći nešto što će koštati manje nego stara grafička + nova, a možda biti i brže.
Ja bih prodao svaki deo posebno i kupio

DFI Nf4x infinity
AMD Sempron 2800+
1Gb Corsair DDR400
Gainward GeForce 7300GT GLH
Slažem se, al' ako ima više kinte onda svakako AM2, ako ne i C2D :)

Poslednja izmena:
Naravno... Ako se moze uvek se ide na DDR2 (manje para novi upgrade)!

Prodaja u delovima je OK ako imate vremena za to - veliko cimanje za 20-ak evra razlike pod uslovom da uspem sve da prodam. Mislim, za koliko da prodam prazno matoro kuciste? 7 evra? :)

Nemojte pogresno da me shvatite, hvala na savetima, ali kad budem prodavao verovatno cu prodati sve od jednom.

Dalje, za memoriju se slazem kao i za CPU, ali nisam siguran koliko ce mi kinte ostati za komp posle prodaje - a ne bih se nesto preterano trosio jer taj komp ionako prvenstveno koriste brat i sestra. Ja imam Sony Vaio 1.8 centrino sa GF6200.

Tako da bi idealna buduca konfiguracija bila jednaka prodatoj gornjoj plus jos nekih 150-200 evra.

DFI - ok ali ne verujem da ce se masina overklokovati pa bih mogao da prodjem i sa jeftinijim resenjem (neki ASUS ili sl).

Hvala!

Nazad
Vrh Dno