Šta je novo?

Upgrade mi usporio xp!??

• Začetnik teme Začetnik teme Mogli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mogli

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2003
Poena
619
Imam dobru masinu, originalni xp i instalirao sam svaki upgrade koji mi je od Microsofta ponudjen i sad mi se dogadja da moram cekati po jedan minut da mi se otvori obican notepad, da ne govorim o drugim programima poput windows media plejera...Sta se dogodilo, zna li neko?

Prilozi

• xp upgrade 1.webp
    xp upgrade 1.webp
    89.9 KB · Pregleda: 101
  • xp upgrade 2.webp
    xp upgrade 2.webp
    85.6 KB · Pregleda: 98
Pogledaj u Task Manageru sta ti sve radi od procesa. Procesljaj masinu na viruse, na spyware i ostalu zgadiju, da nisi mozda instalisao jos neki antivirusni program pa se sudara sa Kaspersky-im. Vidim chatujes, da nisi primio neki fajl od nekog sa kim si caskao i starovao ga, one fore slika dobre cupi ili kao mocan program probaj. Pogledaj sta ti se sve podize kad startujes windows, da li ti to bas sve treba ako su legalni programi, neke instalacije programa stavljaju svoje delove da se podizu pri startu racunara, navodno brze ces pustiti pesmu kao npr.Winamp.

Poslednja izmena od urednika:
Obicno se to naziva update, nije previse bitno.
Da li sumnjas na ono sto je instalirano u decembru ili ovo u februaru. Mada, moje licno iskustvo je takvo da mi u uglavnom nisu smetali apdejtovi (u jednom slucaju mi je smetala promenjena funkcionalnost internet explorera), pogotovo sto su sigurnosne zakrpe takve prirode da uopste nije zdravo odricati ih se ukoliko se koristi internet.

Vidi da te ne gusi nesto drugo, tipa kaspersky (da li si menjao njegova setovanja). Ja imam instaliranu vecinu zakrpa nakon sp2, i notepad se savim normalno, gotovo trenutno, otvara.

Poslusaj lega99

Ako ko ima instalisano hiljadu gluposti to je kod mene, masina mi se dize skoro dva minuta ali posle sve radi brzo. Da li si ikad radio defragmentaciju diska ili diskova, malo ciscenje registri baze sa nekim prikladnim programom, skini neki program tipa system mechanic, za lek se snadji i malo ocisti reg. bazu, malo nevazece linkove na fajlove, malo temp fajlova itd. Ipak sumljam da si nesto fasovao ili si Kaspersky stavio na najveci nivo zastite a nikad nisi uradio ful scan da on upise svoje podatke za te fajlove (zaboravih kako se to zove, u pravoj ful verziji to radi), posle toga sve radi mnogo brze.

Sistem mi nije stariji od tri meseca i nemam hiljadu gluposti instaliranih u njemu! Sistem se podize sasvim dovoljnom brzinom, ali mi je problematicno to sto se Outlook otvara citavu vecnost...notepad....plejeri.....ali to nije uvek tako??? Nekad sve to radi kao kad sam instalirao sistem.....Kasperski je podesen po defaultu i uradio sam dosta puta full scan. Ne verujem u viruse jer sam oprezan, ne chatujem ni sa kim.........a sto se tice procesa u task Manageru, u to se bas ne razumem najbolje...otkud da znam sta treba da iskljucim??

i ja imam instalirane sve apdejte koji su ponudjeni za download, a komp radi sasvim normalno... mislim da je ipak nesto drugo... zasto ti je WinMesenger ukljucen, ako ga vec ne koristis?

moj predlog: PRIVREMENO deinstaliraj postojeci antivirus i firewall i stavi neku drugu kombinaciju, pa vidi da li ti to pomaze...

Ajde ovako, za pocetak uradi defragmentaciju hd-a, a u Start>Settings>Control; Panel>System>Advanced>>Performance Settings>Advanced>Virtual memory podesi da je page file i maksimalni i minimalni iste velicine npr. 1GB (1024MB)

Ja licno pod performance options setujem "best for performance" tako da iskljucujem visual effekte, jer windows onda ima najbrzi odziv. Inace, kada nista ne radis koliko je zauzece procesora (cpu usage) u task menadzeru? Btw, koji god proces da prekines, on ce se ponovo startovati nakon sledeceg restarta sistema. A ono sto ces lako ukapirati, pri pokusajima da iskljucujes jedan po jedan, - to je da neke, za sistem kljucne stvari, i ne mozes da iskljucis. A npr. msmsgs.exe (windows mesanger) mozes lako, ako ti nije potreban.

Mogao bi da pomognes time sto ces javiti da li pri tom cekanju da se npr. notepad startuje - radi hd, ako je tako onda bi defragmentacija mogla da pomogne, ili bi to znacilo da je hd vrlo napunjen (npr. preko 90%). Ako nije tako, vrlo je moguce da se ceka da kasperski iskenira njegovu egzekuciju ili da se ceka na nesto drugo sto se izvrsava u tom trenutku. U svakom slucaju, mozes da vidis da vecina ljudi smatra da uzrok "problema" nije neka win zakrpa, vec nesto sto se izvrsava manje ili vise skriveno .

Probaj ponestro od toga sto su ljudi (i ja) naveli - pa da vidimo sta se desava, i sta dalje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno