Šta je novo?

Upgrade konfiguracije za 500e

boccio

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2006
Poena
301
Vreme je vec da se obnovim za sezonu prolece-leto '09, pa bih pocupao sve iz kucista i potrpao sledece stvari:

Intel Core 2 Duo E7300 / 2.66 GHz, S.775
DFI LanParty DK P45-T2RS
Transcend aXeRam 2GB (2x1024) DDR2 1066MHz
Palit Radeon HD 4850 512MB DDR3, PCI-EX2.0
Seagate Barracuda 250GB (SATA2, 7200rpm)

To je to... Kuciste bih ostavio staro (Codegen E-6099), ali bih eventualno stavio novo napajanje posto je trenutno 400W. Recimo Chieftec GPS 450AA, 450W. Sve ovo bi izaslo do 500 EUR najvise.

Thoughts?

Smatram da je bolje uzeti neku jeftiniju plocu sa P35 ili EP43 cipsetom ( za 70-80 € ),a ostatak od
50-ak € uloziti u jaci procesor ,veci HDD,bolje napajanje...

Kuciste sa napajanjem: ANTEC Sonata III 500W (105 evra)
Plocha: Asus P5Q (95 evra)
Procesor: INTEL Core 2 Duo E7200 (95 evra)
Ram memorija: 2x1 kingston 800mhz (30 evra)
HDD: WD 320gb (45 evra)
Graficka: Ati radeon 4850 512mb (140 evra)

dvd tastaturu i mis pretpostavljam da imas vec.

I ne mogu da verujem da hoces da uzmes tako jeftino napajanje. Mislim da potcenjujes znacajnost napajanja. Rizikujes takvu konfiguraciju da bi ustedeo 50 evra. Pogotovo sto si izabrao plochu koja ti uopste nije toliko potrebna. Ova asusova P5Q je fenomenalan izbor, a 20 evra je jeftinija.

Antec sonata III je najbolja kupovina. Da sam na tvom mestu ne bih se razmisljao ni za sta drugo. Za sto evra da dobijes takvo kuciste, i jos znacajnije, takvo napajanje, takav kvalitet, sve za 105 evra.... ne bih se razmisljao da sam na tvom mestu. Ova konfa kosta 510 evra, i mislim da je savrsen izbor.

Takodje ako si vec knap sa parama, gledaj da ne uzimas memoriju na 1066mhz, samo trosis pare bez veze, i uskracujes sebi dobro napajanje (znam da sam dosadan ali codegen brate za takvu konfiguraciju? uzas...). Razliku izmedju 1066 i 800mhz neces osetiti, pogotovo ne za gaming.

Pa nije valjda Codegen najgori od sve dece :shock:

Ne podcenjujem znacaj napajanja, naprotiv - ali izgleda da sam napravio los izbor samo iz spostvenog neznanja. Mislio sam da je Codegen E-6099 sasvim OK da istrpi i novu konfiguraciju, uz zamenu napajanja. A izgleda da sam omasio i sa izborom Chieftec GPS 450W...

Anyhow, sto se tice ploce samo sam gledao sta se ovde po Bench-u pise u MBoard forumu... Ipak sam ja softveras :p Sad sam pogledao P5Q, i otkud znam... izgleda OK...

Poslednja izmena:
Pa nije valjda Codegen najgori od sve dece :shock:

Ne podcenjujem znacaj napajanja, naprotiv - ali izgleda da sam napravio los izbor samo iz spostvenog neznanja. Mislio sam da je Codegen E-6099 sasvim OK da istrpi i novu konfiguraciju, uz zamenu napajanja. A izgleda da sam omasio i sa izborom Chieftec GPS 450W...

Anyhow, sto se tice ploce samo sam gledao sta se ovde po Bench-u pise u MBoard forumu... Ipak sam ja softveras :p Sad sam pogledao P5Q, i otkud znam... izgleda OK...

Codegen nije toliko losa marka, ali ono za neke obicne korisnike. Ja na drugom kompu imam codegen kuciste i napajanje, ali to je za athlon 5000+ i graficku 3450 koja kosta 30 evra, i trosi koliko i sijalica.

Za tvoju konfu ipak gledaj da uzmes malko bolje napajanje. Ovaj izbor antec sonata III je savrsen. Kuciste i napajanje od 500W za malo vise od 100 evra, fenomenalan izbor.

Sto se tiche ploce, i gigabajtova ploca koju si stavio je sasvim dobra. Ima najnoviji intelov chipset, isto kao i asus P5Q, samo sto je P5Q malo jeftiniji, i ne podrzava SLI (dve graficke karte), ali tebi to ni ne treba, te nema potrebe da dajes vise para za to. Ova konfiguracija sto sam ti sastavio je po meni savrsena, ne vidim sta bi mogao da izmenim.

Poslednja izmena:
Elem, kupljen je racunar, napokon :D Uz sve fluktuacije na trzistu trenutno, nisam jednostavno mogao da se cimam od kurte do murte, te nema ovo, te poskupelo ono, apsolutno jedna jedina cena na PC Berzi nije tacna. Na kraju sam se smorio, otisao u Imtel na Nbg-u i resio sve. Dakle, the winner is... :D

CPU: Intel C2D 7300 2.66GHz
MB: Asus P5Q P45
RAM:Geil Ultra 2x1Gb DDR2-800 PC6400
GPU: Palit Radeon HD4850
HDD: Baracuda 250Gb 7200rpm
Case: Chieftec CX-05B-B
Napajanje: LC 6550GP2 Green Power 550W

Eto... to je to... posle ***** nema kajanja :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno