Šta je novo?

Upgrade Home→Pro

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Pozdrav svima.
Imam računar sa Home SL licencom a potrebna mi je Pro verzija Windows-a, takođe imam nov računar sa OEM Pro licencom. Da li postoji način da prebacim ovu Pro licencu na drugi računar a da zadržim legalnost?
Da li mogu da prebacim ili kloniram SSD sa home verzijom u računar koji ima Pro verziju i onda samo uradim upgrade sa tim Pro kljucem?

Za promenu od Home na Pro samo treba da ubaciš PRO licencu., ne moraš da reinstaliraš. Time gasiš home tako da nema ništa od legalnog transfera na drugu mašinu.

Mozda nisam bio dovoljno jasan.
Da li mogu da samo zamenim diskove? Na SSD-u sa Home uradim upgrade sa Pro kljucem, a kod SSD-a sa Pro uradim reinstalaciju i aktiviram sa postojecim Home kljucem?
Mislim da tu ne bi trebalo da bude problema. Praktično samo sam diskove zamenio. Ključevi su vezani za MB?

Da, ključevi su vezani za ploču, specijalno OEM kada su došli sa PC-em.
Bilo koju Home verziju možeš sa odgovarajućim ključem da prebaciš da bude Pro. Čak iako je OEM postaće Retail ako je ključ za Retail. Sve zavisi od ključa.
Koliko znam, sa Home na Pro nije problem ali sa Pro na home zahteva čistu instalaciju.
Problem može da bude sa prebacivanjem diska sa instaliranim Windows na drugi PC. Drajveri če sigurno biti drugačiji, Windows će pokušati da promene drajvere ali to ne garantuje uspeh. Sasvim je moguće da upropasti Windows i onda neće raditi ni na originalnom PC-u.

Da, ključevi su vezani za ploču, specijalno OEM kada su došli sa PC-em.
Bilo koju Home verziju možeš sa odgovarajućim ključem da prebaciš da bude Pro. Čak iako je OEM postaće Retail ako je ključ za Retail. Sve zavisi od ključa.
Koliko znam, sa Home na Pro nije problem ali sa Pro na home zahteva čistu instalaciju.
Problem može da bude sa prebacivanjem diska sa instaliranim Windows na drugi PC. Drajveri če sigurno biti drugačiji, Windows će pokušati da promene drajvere ali to ne garantuje uspeh. Sasvim je moguće da upropasti Windows i onda neće raditi ni na originalnom PC-u.
Više puta sam prebacivao diskove, AMD na Intel i obrnuto, svaki put prošlo bez problema. Čak sam i Windows uspeo da reaktiviram.
Imam 3 svoje licence, a evropski sud im je davno zabranio zezanje oem nije oem, dogod imam serijal key.

Nazad
Vrh Dno