Šta je novo?

Hardver Upgrade graficke GTX 1060 6gb

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Miksat

Poštovan
Učlanjen(a)
03.03.2016
Poena
80
Pozdrav, imam Asus GTX 1060 6gb Strix i zamenio bih je sa nekom polovnom grafičkom kartom u cenovnom rangu 250-300e (ne preko toga ako ne mora). Od zahtevnijih igara igram COD Warzone. Trenutno radi na stabilnih 75 FPS sa ovom karticom ali s obzirom da sam uzeo novi FHD 144hz monitor voleo bih da pojačam grafiku. Šta mi preporučujete da uzmem?

CPU: i5 10400f
Napajanje: FSP HV PRO 550w, da li i njega treba da menjam uz jaču grafičku?

Imate polovnih 6600XT na KP za 310e. Rudarske su ali ti modeli dobro podnose rudarenje (nemaju velike temperature memorije npr.). Ako im nešto i fali to je ventilator.

Baš tako, 1080 je dobra karta ali je matora, 6600 je pametniji izbor.

Uzeo sam na kraju GTX 1080, radi stvarno vrhunski. Malo ste me uplašili a i realno je da je stara karta, tako da će najverovatnije na oglas pa da tražim neku 6600 ili 6600 xt

Uzeo sam na kraju GTX 1080, radi stvarno vrhunski. Malo ste me uplašili a i realno je da je stara karta, tako da će najverovatnije na oglas pa da tražim neku 6600 ili 6600 xt

Ovo ti je najbolje dugotrajno rešenje. Prodaš GTX 1080 i kupiš novu 6700 XT. Ja sam skoro prodao jednu novu Radeon™ RX 6700 XT za 52.000,00 . Sa domaćom garancijom od dve godine, koja kreće od trenutka kada kupiš karticu. Računam da bi ti razlika u ceni bila oko 200€

Ista stvar i kod mene, samo mi žao da uzimam 1080 koji nema rej trejsing, a Radeon ne dolazi u obzir. Uginuću čekajući da 3060 Ti dođe u normalu sa cenom.

Ray tracing zaboravi na slabijoj karti. Ako njega izbaciš iz jednačine možeš da gledaš nešto od AMD.

RTX nije toliko bitan koliko DLSS

RTX nije toliko bitan koliko DLSS
U pravu si. Nisam nešto pratio dokle je AMD stigao sa FSR-om.
Inače lično mislim da vizuelno najveći uticaj na igre ima zapravo HDR. PS5 na OLEDU je priča za sebe. Moram probati kako sve to funkcioniše na PC-u.

Vrh Dno