Šta je novo?

Update Windows XP problem

Srkson

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
620
Jednostavno dobijem ovu sliku nakon aktiviranja Windows update, sve sam pokusao iz supporta koje mi Microsoft preporucuje, ali se meni ovo i dalje javlja, ima li neko resenje?
Pritom mi Kaspersky ne radi, tj. nece da se podigne kad startujem racunar???

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    125 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Vise ni sam ne znam sta sam Enable-ovao, a sta disable-ovao i koji su potrebni, a koji nisu, jedino sto se desava je da kad deinstaliram Kaspersky 5 sve radi kako treba, znaci Windows update mi prijavljuje da nema nista za update jer sve sto je potrebno tu je. Cim vratim Kaspersky 5 ista prica.

Srkson je napisao(la):
Vise ni sam ne znam sta sam Enable-ovao, a sta disable-ovao i koji su potrebni, a koji nisu, jedino sto se desava je da kad deinstaliram Kaspersky 5 sve radi kako treba, znaci Windows update mi prijavljuje da nema nista za update jer sve sto je potrebno tu je. Cim vratim Kaspersky 5 ista prica.
Koja verzija kasperskog je u pitanju?

Pa trebalo bi da ovo resi problem jer i ja po defaultu disable-ujem te servise,pa mi se dogadjalo da ako se zaboravim - ponovo ih stavim privremeno na "automatic".

Znaci postavi ih na Automatic:

1.Automatic Updates
2.Background Intelligent Transver Service (BITS)
3.Event Log

Posto zavrsis update ponovo ih disable-uj....

Kod mene je autoupdate stalno aktivan i nije bilo problema sve do ovih zadnjih update-a koji su se pojavili 14.04., e kad su se oni instalirali i kad sam restartovao racunar Kaspersky 5.0.20 personal Pro vise nije bio aktivan, a kad ga direktno pozovem izbacuje mi neku gresku, znaci ni njega ne mogu da update-ujem. Kad sam ga deinstalirao Windows update radi bez problema, znaci ranije nisam ukljucivao ili iskljucivao servise da bih update-ovao Windows sve je radilo bez problema, sta li se desilo to je stvarno zagonetka.
Probacu da instaliram Norton pa da vidim sta ce se desavati.

Ajde da pitam da ne otvaram nov topic:

sta moze da bude kad se automatic update zablentavi i stane na nekom patchu i nece dalje?
Takodje kad odem na winupdate> express isto nece da skine, pomaze samo da vidim koji su patchevi pa da ih rucno skinem i instaliram

O ovome je vec pisano ranije za prvu pomoc...
1
2

Moj savet je Windows Update koristiti samo za skeniranje racunara kako bi se ustanovilo koja je ispravka potrebna a samo jednom pomocu Windows Update Catalog-a skinuti sve ispravke na hard i imati ih doveka...
Sto se tice Kasperskog ili bilo kod drugog AV softvera ja ih koristim jedva jednom u 4-5 meseci i to ako mi se sistem pocne cudno ponasati.Jedan od razloga je bas taj sto ti programi opterecuju resurse,brljave i slicno.
S obzirom da nisu neophodni u start-up-u posluzicu se narodskim jezikom:
Na pijacu ides jednom nedeljno ili cak redje - ali to ne znaci da kad god izadjes iz kuce treba da vuces sa sobom ceger.
Pozdrav!

popa je napisao(la):
Pa trebalo bi da ovo resi problem jer i ja po defaultu disable-ujem te servise,pa mi se dogadjalo da ako se zaboravim - ponovo ih stavim privremeno na "automatic".

Znaci postavi ih na Automatic:

1.Automatic Updates
2.Background Intelligent Transver Service (BITS)
3.Event Log

Posto zavrsis update ponovo ih disable-uj....
Ovde treba dodati i Cryptographic Service s tim da Automatic Updates mora biti setovan na Automatic, tj. da se automatski pali pri startovanju Windows-a, a isti nece raditi ako nisu pokrenuti i ostali servisi. Sledeci korak je ako se koristi neki FW dozvoliti istima da izadju na net...

Nazad
Vrh Dno