Šta je novo?

Update Virtualbox da li briše postojeće OS

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Izašla je novija verzija Virtualbox i interesuje me da li će se instaliranjem te novije verzije preko stare obrisati postojećei instalirani OS u Virtualbox-u?

Zezas da postavljas ovakvo pitanje tek onako?

OS-ovi su ti na virtuelnim particijama, tako da nemaju veze sa samim VirtualBox-om, tj. njegovom verzijom.
Ne brini, neće im se ništa desiti :)

Zezas da postavljas ovakvo pitanje tek onako?

Ne, već sam imao neprijatno iskustvo i sa VIrtualbox i sa XP mode da svi OS instalirani nestanu i da se automatski pokrene nova instalacija dotičnih programa. Postavljao sma pitanja o tome i ovde na forumu ali bez ijednog odgovora ako neračunamo one tipa instaliraj VMware

OS-ovi su ti na virtuelnim particijama, tako da nemaju veze sa samim VirtualBox-om, tj. njegovom verzijom.
Ne brini, neće im se ništa desiti :)

Kad pokrenem update iz programa on nudi verziju 4.0.4 a aktuelna je 4.0.6.
Da li instalirati odmah zadnju?

Pa to je više stvar tvog izbora.
Evo ja instalirah sada 4.0.6, pod uticajem ove rasprave, i sve radi kako treba :)

Ne, već sam imao neprijatno iskustvo i sa VIrtualbox i sa XP mode da svi OS instalirani nestanu i da se automatski pokrene nova instalacija dotičnih programa. Postavljao sma pitanja o tome i ovde na forumu ali bez ijednog odgovora ako neračunamo one tipa instaliraj VMware
Nova instalacija VBox-a ti IZBRISE virtuelne masine? Ili izbrise nesto iz masina ili nestanu samo iz listinga?

@Dandy
Hvala za info

@alfaunits
Ne nova instalacija već VBox kao da nestane i sa njegovim pokretanjem zahteva novu instalaciju. Kad se ona završi nestanu svi virtuelni sistemi.
E zato sam pitao da li update gazi postojeće virtuelne sisteme

Pa valjda znas gde su ti fizicki smestene VMs da proveris da li su obrisane ili je samo Favorites izbrisan??

Pa ne bi u dve teme pominjo to da nisu nestali skroz (izmeđuostalog po povećanju slobodnog prostora na disku se moglo proveriti)

Sta li si ti selektovao :D

Vrh Dno