Šta je novo?

Update skoro cele konfiguracija

FilipV

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2009
Poena
169
Radim upgrade jednog kompa starog sigurno 5-6 god. Novi komp će se koristiti za surf. Od komponenti mi je potrebno:

1. Matična ploča (sa integrisanom grafičkom)
2. Procesor
3. Kućište i napajanje (tu ću uzeti nekog kineza)
4. DVD čitač i pisač

Dakle od stare konfiguracije ostaje samo Hard disk i možda RAM. Što se tiče RAM-a, ne znam da li je DDR1 ili DDR2 u njemu, ako je DDR2, onda ga neću dirati (mislim da ima 1GB), a ako je DDR1, moraću uzeti DDR2, u svakom slučaju ploča treba da podržava DDR2.

Moraces i ddr3 ram da uzmes, ne znam ni da li ima ploca sa ddr2, a i isplativije ti je.
Evo ti ovako nesto + kuciste sa napajanem koje oces.

capture-20121209-195206.jpg

A evo i jos jeftinija

capture-20121209-195747.jpg

Poslednja izmena:
Za svaki slučaj, reci koliko novca imaš na raspolaganju za kupovinu.

Ok, hvala na odgovorima. A što se tiče novca, nije za mene, samo mi je rečeno što manje to bolje, ali sam i ja računo tako oko 15.000 din. Ova za 13.000 mi se sviđa.

Ma bezite od emmi-ja, ja sam narucio plocu i memoriju i napisao da mi hittno i a mi treba za subotu, u narudzbenici pise isporuka subotom i nista, kontaktirao sam ih i kazu nismo imali plocu na lageru, stici ce vam u utorak. Tako da winwin je mama.. Izvini za spam teme, to se desilo juce pa sam jos isfrustriran..

Elem najjeftinije ti je da uzmes ddr3 memoriju:

uzmes msi 760gm plocu, ima integrisanu grafiku, nova kosta koliko i polovne am2, neki cpu am3, i ddr3 2gb, sasvim solidan komp za surf moze i poneka manje zahtevna igrica, a vlasnik starog kompa ce se osecati kao da se vozi avionom (tako sam se i ja osecao kad sam presao sa athlona xp2600, ddr1 ram), to je najisplativije danas

Ma bezite od emmi-ja, ja sam narucio plocu i memoriju i napisao da mi hittno i a mi treba za subotu, u narudzbenici pise isporuka subotom i nista, kontaktirao sam ih i kazu nismo imali plocu na lageru, stici ce vam u utorak. Tako da winwin je mama.. Izvini za spam teme, to se desilo juce pa sam jos isfrustriran..

Elem najjeftinije ti je da uzmes ddr3 memoriju:

uzmes msi 760gm plocu, ima integrisanu grafiku, nova kosta koliko i polovne am2, neki cpu am3, i ddr3 2gb, sasvim solidan komp za surf moze i poneka manje zahtevna igrica, a vlasnik starog kompa ce se osecati kao da se vozi avionom (tako sam se i ja osecao kad sam presao sa athlona xp2600, ddr1 ram), to je najisplativije danas

A jer možeš kao što je dejan da ubaciš sliku konfiguracije, ja nemam pojma šta znači ovo am2 i am3?

Jer ova konfiguracija koju je dejan predložio ima integrisanu grafičku?

Poslednja izmena:
Ima, grafička je u procesoru.

AM2 i AM3 su AMD-ove oznake, ovo sa Dejanove konfiguracije je Intel.

@nesic1: Emmi i WinWin su isto, samo što je Emmi nešto povoljniji.

Poslednja izmena:
Ma može to još povoljnije...:-devil-: Šalim se, hvala ti.
A jer imaš predlog gde da pogledam kućišta i napajanja, u emmiju najjeftinije kućište 3100 din. i to bez napajanja. Jer ima u nekoj radnji jeftini kinezi da se kupe?

Znam da su winwin u emmi isto ali ovi iz winwin-a kazu ne mozemo to da nabavimo u tom roku i to je, da sam uzeo u winwinu vec bih imao konfiguraciju i pisao ovaj post sa kompa, a ne sa mobilnog kao sto sada radim.. To da je emmi najjeftiniji stoji, ako ti nije hitno naruci od njih pa kad stigne..

Ne mogu da okacim slike jer nemam trenutno komp :D, ali moze i ovako:
ploca msi 760gm-p21 (fx), ima integrisanu grafiku, u emmiju oko 3.700, winwin malo ispod 4000, nadjes neki polovan cpu tipa athlon II x3 455, athlon II x2 640, phenom, za oko 5.000 din, 4gb ddr3 ram oko 1.500din, i neko kuciste china, sad ne znam koliko su ona.. Pogledaj i konfe koje su ti preporucili ostali i to su dobre kupovine, na integrisanoj grafickoj mocices recimo da igras medal of honor: paciffic assault, pravo osvezenje posle starog kompa..

Da bi imao neku predstavu koji je jaci cpu mozes da u googlu ukucas recimo "intel G530 cpubenchmark" i onda na tom sajtu vidis oliko ima poena, to je da vidis onako otprilike kako je koji rangiran..

Poslednja izmena:
Nemojte gledati Emmi konfigurator - ne azuriraju ga redovno - gledajte sta ima na sajtu po kategorijama.

@nesic1
Ako ti je bilo bas toliko hitno,trebao si da trazis potvrdu da sve komponente imaju na stanju.U hitnim slucajevima das do znanja da ces se snaci na drugom mestu i da ces odbiti prijem robe ako kasni.
Evo i ja sam u subotu imao peh sa delovima za auto.Sneg je,ja bez auta - ma poludeo sam :S:

@FilipV

Obrati paznju i na HDD - da li je ATA ili SATA ?!!!

Ako je komp samo za surf i multimediju za 70-80€ imas odlicnih polovnjaka
Fujitsu Siemens
Intel Pentium Core2DUO 4300 / 4600
1-2 GB RAM-a
HDD 80-160GB
DVD rezac

Pogledaj na kupujem-prodajem - >1< ili >2<

@sasa022 sad znam *** platih skolu, ne azuriraju ni kategorije, narucio sam plocu i memoriju, plocu nisu imali na stanju..

Za otvaraca teme, jel novo ili polovno gledas da kupis? Mozda da pogledas neki oglas?

Razmisli koliko ti je isplativa ta rabota. Izmešaćeš nove i stare komponente bićeš ograniče starijim standardima itd.

Možda bi bolje rešenje bilo da proveriš koja je memorija u pitanju i nadogradiš samo memoriju (možda čak polovnom verzijom)

Za proveru iskoristi http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Ostatak para u štek pa kad se nakupi uzmi novu solidnu konfiguraciju koju ćeš kasnije moći da nadograđuješ

Hvala svima na pomoći, naručio sam konfiguraciju br.2 iz drugog posta (predložio dejan) za 13.000 din., osim što će biti G550 umesto G540 koji nemaju na lageru. Sad u emmiju sklapaju i testiraju, pa će biti gotova za par dana.

Zanima me samo da li će memorija sama proraditi na 1600 MHz ili je potrebno u Biosu nešto čačkati?

Kad stigne videces, javi kad ti stigne komp i utiske same konfiguracije......

Evo replika posto sam pljuvao emmi, danas mi stigla roba, sve ok. Da me neko pogresno ne razume opet bih narucivao od njih, ali bi prvo pozvao telefonom da potvrdim stanje na lageru. Kada ti stigne email od emmi-ja tad je kurir preuzeo tvoju robu i sutra stize kod tebe..

Vrh Dno