Šta je novo?

update grafike ati,nvidia vs 150 e

Oldinferno

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2011
Poena
151
Ko sto kaze i sam naslov resih malo da ponovim komp pa htedoh cuti i vasa misljenja sta je best b. posto sam malo ispao iz materije zadnjih godina:wall:
budjet 150e eventualno,mada tesko 180 e:D
p.s moze ati ako nema odgovarajuce nvidie:d:d

Uz dozvolu pokretaoca teme postavio bih dodatna podpitanja za moj slučaj, da ne otvaram novu temu jer je dilema veoma slična, ali bih malo konkretizovao pitanje.
Budžet je pomenutih 150-160 E.
Ne zanima me OC. Najvažnije mi je dobro hlađenje i tih rad. Menjam upravo crknutu 8800 GT, tako da bi performanse trebalo da budu bolje, ali nisu apsolutni prioritet. Igranje povremeno. Proc E6750, trenutno rez. 1680*1050, Chieftec 560W.
Zbog pomenute zamene prednost NV ali nisam gadljiv ni na ATI.
Još jedno ogranicenje se odnosi na prodavnice: Winwin i Gigatron dolaze u obzir (prvi ima i u Jagodini sto je blizu, a brat radi prekoputa drugog pa može da uzme bez mnogo cimanja).
Molio bih za preporuku konkretne kartice jer generalno i ja znam gtx460, 6850 itd ...
Taman sam bio izabrao http://winwin.rs/-vga-geforce-gtx460-palit-sonic-1gb-ddr5.66.html?productId=30833 kad pročitah da je dosta loša po pitanju hlađenja.

Recimo, u svetlu navedenog, sta mislite o ovom: http://www.gigatronshop.com/grafick...tx460_768mb_gddr5_192bit_-_4260183361145-1303
Mada mi je upravo crknuti bio Gainward 8800 i to GS....

Poslednja izmena:
Izvinjavam se zbog duplog posta, potpuno slucajno, iako sam samo jednom kliknuo...

Poslednja izmena:
Da, duocom je extra firma, vec sam nesto kupovao kod njih i veoma su fer i korektni ali DrStrangelove je napomenuo samo kod win win-a i gigatrona zeli da kupi... Mozda sad i promeni misljenje :D

Hvala ljudi za preporuke.
Ta cena od 17+K je veoma privlacna i definitivno vrednja uzimanja u razmatranje i nekih odricanja...
Nervira me samo cinjenica sto ne mogu da nadjem normalnu karticu 460 serije (bilo 768 ili 1G) sa relativno kvalitetnim hladjenjem, koja nece raditi kao usisivac cim se malo optereti ili kada na leto skoce tmperature.
Sve sto vidim su OC varijante kojima je zbog toga cena podignuta skoro do 560 nivoa ... osim pojedinih Gainward/Palit primeraka koje bih izbegao kako zbog onoga sto sam procitao o njima tako i sto mi je upravo crknuta karta bila Gainward...

Vrh Dno