Šta je novo?

Update grafičke (Ryzen 7 5700U)

Maraš

Poznat
Učlanjen(a)
10.07.2020
Poena
45
Pozdrav jedno pitanje želim da instaliram nove drajvere za ovu grafičku. Mada kada odem na AMD sajt ne mogu nikako da je nađem u ponuđenima jer je integrisana na koji fazon sada da skidam nove drajvere? Gledao sam tutorijal da se odradi onako klasično da windows to uradi ili ima neki drugi način na AMD sajtu?

Prilozi

• FB_IMG_1724593550580.jpg
    FB_IMG_1724593550580.jpg
    10.5 KB · Pregleda: 49
Koji imaš procesor/matičnu ploču?

Da po procesoru. Jel' to neki laptop ili NUC, šta ima na sajtu proizvođača ? Jeste da malo kasne ali to nije baš star procesor, još uvek ga prave.
Ovo sam ja našao za 5700u
1724600756031.png
Processors>Ryzen>5000>5700u

Poslednja izmena od urednika:
Da

Jedno pitanje to je update za grafičku kartu zar ne? Za procesor ne postoji ili na koji to fazon ide? Pošto je integrisana tražim po procesoru?

Integrisani grafički čip se danas nalazi u procesorima pa kad tražiš drajvere tražiš ih po modelu procesora.

Neki laptopovi imaju i grafiku ugrađenu na ploči što je različito od integrisane u procesoru. Negde AMDm negde Nvidia a ima i intel.

Išao sam na ovu prvu opciju auto detect i za sada je sve ok koliko vidim, čini mi se da fluidnije ide slika to je to zar ne? Sad još jedno pitanje vidim da se ovo često dešava šaljem sliku u prilogu pa kako najlakše rešiti taj problem kada nastane tj. da windows prilikom update prelepi svoje drajvere. Video sam na YT ima dosta klipova o tome

Prilozi

• sddefault.jpg
    sddefault.jpg
    30.1 KB · Pregleda: 17
Windows 11 - Stopping Automatic Driver and BIOS Updates
  1. Use the Windows key + R keyboard shortcut to open the Run command.
  2. Type gpedit. ...
  3. Browse the following path: ...
  4. On the right side, double-click the Do not include drivers with Windows Update policy.
  5. Select the Enabled option.
  6. Click Apply.
  7. Click OK.

2. Type gpedit. ...
  4. On the right side, double-click the Do not include drivers with Windows Update policy.
  6. Click Apply.
  7. Click OK.
U nastavku 3.reda trebalo bi da stoji:

Computer Configuration>Administrative Templates>Windows Components>Windows Update>Manage updates offered from Windows Updates

2. Type gpedit. ...
  6. Click Apply.
  7. Click OK.
Da li ovo stopira samo ažuriranje drajvera za grafičku ili za sve drajvere i update-ove?

Bolje i da ne ažurira bilo koje drajvere, za sve postoje drajveri kod proizvođača, uvek novijii potpuniji.

Bolje i da ne ažurira bilo koje drajvere, za sve postoje drajveri kod proizvođača, uvek novijii potpuniji.
Znači samo ovako da isključim kako si mi rekao i to je to? Pošto mi se ovo još uvek nije desilo ako to odradim i neće zar ne? Ja imam win 10 isti je postupak? I koji drajveri još postoje pored ovih za grafičku?

Drajveri postoje za svaki delić, inače ništa ne bi radilo. Za većinu drajvera proizvođači tog dela pišu i šalju ih MS-u, oni ih kao provere sertifikuju, stave u bazu i odatle updejtuju. Zato su obično zastareli ali pošto treba da se ubace u windows ISO takođe vrlo jednostavni. To i njihova nameštanja, ume da se pomeša sa drugim drajverima pa eto problema.

Nazad
Vrh Dno