Šta je novo?

Update biosa , par pitanja

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Pozdrav, imam maticnu plocu MSI P67A-GD55 (b3) , ona podrzava sandy bridge procesore ali apdejtom biosa podrzava i ivy bridge procesore. Procesor koji sam narucio je Intel i5 3570k. To je ivy bridge procesor pa sada ja imam par pitanaj :
1. Kako se radi apdejt biosa u ovom slucaju kada imam ivy bridge procesor i sandy bridge plocu?
2. Sta ce se dogoditi ukoliko stavim procesor na plocu i pokusam da pristupim BIOS-u radi apgrejda istog?

prvo sa starim procesorom uradi Update biosa
pa nakon provere da je sve proslo ok probas novi procesor

Moj stari procesor je intel e5300 , on radi na 775 socketu , nemam ni jedan procesor sa 1155 socketom, to je problem.

najverovatnije neces moci(aliprobaj)da upalis plocu sa novim procesorom
moraces da nadjes neki procesor koji je suported sa (sadasnjim biosom)ploce pa tek kada ga flesujes da stavis novi
ako imas nekog drugara pozajmi ako ne
U SERVIS

To sam i ja mislio , steta.. Hvala na odgovorima.

Moraš prvo da znaš kako možeš da uradiš apdejt biosa. Najbolje bi bilo ako možeš iz samog biosa ako ima opciju za to. Inače ubodeš novi procesor i startuješ računar on će ti odmah pokazati ono microkod error uđeš u windows i alatom za to apdejtuješ bios. Barem sam ja tako jednom uradio jer ploča je imala stari bios a podržavala je i novije procesore beše to D915 i asusova ploča ako se još sećam.

jedno pitanjce, ako je na ploci recimo 2.2 bios, a za ivy je potreban 2.6 bios, jel treba da se instalira redom 2.3, pa 2.4, pa 2.5, pa 2.6 ili odmah sa 2.2 da se instalira 2.6? nikad nisam updateovao pa moram da pitam xD

Nazad
Vrh Dno