Šta je novo?

Uopstenno o svemu!

zverkan

Cenjen
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poena
154
Treba da kupim laptop u narednih nekoliko dana i iskreno pomalo me pocinje da boli glava od cesljanja bench-a i drugih foruma kao i ponuda gigatronas, winwin-a, i svega sto se nalazi na te9ritoriji beograda.

O racunarima znam dosta toga ali na iskustvo imam veliku 0 sto ce reci da nisam neko ko je vec promenio 10-ak razlicitih pa moze da kaze o svakom ponesto.

Dakle sta mene zanima? Kakvo je generalno misljenje o Acer-u? Zasto se npr kao u ova dva slucaja
1.http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=Acer_Aspire_5732ZG-434G50Mn_9282
2.http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=Acer_Aspire_5740G-333G32Mn_9426
za 43-48 hiljada moze da kupi nesto sto bi kod dell-a kostalo bar 60 hiljada(mozda sam malo preterao ali mislim da shvatate sta hocu da kazem)?
Da li su te komponente koje se u njega ugradjuju stvarno toliko nekvalitetne ili je nesto drugo u pitanju?

Citao sam da ce Acer uskoro da postane najprodavaniji ali mislim da se to nije pokazatelj kvaliteta koliko finansijske situacuje u zemlji?Mozda gresim, ispravite me, molim vas?

Kad sam vec spomenuo dell, koja je fora sa istim, zasto treba da se da tako mnogo novca da bi se dobila neka diskretna graficka sto je kod Acera mooguce i za 40-ak hiljada? Da li je stvarno toliko dobar? I kada bi vas pustio da birate izmedju ovog modela
http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=Dell_Studio_1537_9323
i prvog Acera koji sam naveo i koji je cak jeftiniji nekoliko hiljada dali bi iko pogledao ovaj dell?

Lenovo?O njima znam najmanje osim da su IBM-ovi, sto u startu govori dosta ali bi ipak hteo da cujem i jos ponesto od nekih iskusnijih clanova? Ubacicu reda radi i jedan link ka racunaru koji takodje posmatram kao jednu od opcija za kupovinu.
http://www.winwin.rs/laptopovi-leno...nvidia-g210m-512mb-bt.66.html?productId=15714

Mozete spomenuti i ostale marke, mislim da nije problem?

Izvinjavam se unapred zbog duzine posta, takodje ne znam da li je ranije pokretana slicna rasprava ali mislim da je potreba za njom ogromna pogotovo zbog nas koji nismo u mogucnosti da izdvojimo mnogo para za kupovinu racunara.

Hvala.

Ovako, Dell ima 3 godine garancije, Acer u startu samo jednu u danasnjim uslovima najbolji izbor je sto duza garancija, pa onda tek ostalo. Kod Acera mozes da doplatis za 3 godine garancije, ali onda mu je i cena na kraju veca. Acer ne znam kako da objasnim do skoro sam mogao sa 100% sigurnosti da preporucim Acer-a bilo kome na osnovu modela koji sam ja koristio, pa onda se sretnes s nekim serijama koje su lose odradjene i na neke crknute notebookove, i gde se zapitas na sta lici ovaj notebook itd...

Trenutno mi delluju Dell notebookovi kao odlicno izradjeni i pouzdani, opet vreme mora da pokaze, ali garancija od 3 godine je veliki plus, nadam se samo da ce uvoznici da je postuju kako treba. Acer opet zavisi koliko ces srece da imas i kakvu ces seriju da pogodis, moje poverenje je u njih poljuljano od kada sam video par neispravnih, notebook koji ima clan moje familije radi i dan danas vec trecu godinu, izgleda kao nov, ali to zavisi od toga i kako tretiras taj notebook.

Cak i famozna Toshiba crkava tako da tu ima dosta lutrije, pa garancija je bitna stavka.

Good old Prostreet. :) Ako se ne secas, pre nekih 2 meseca sam se raspitivao o opciji zamene maticne ploce na Acerovom racunaru kako bi ubacio neku sa neintegrisanom grafickom a ti si na to regovao malo burno sto je meni bilo cudno ali kada mi je na istom pre 20-ak dana otisla maticna i serviser trazio 350eura da ugradi novu skontao sam na sta ksi mislio. :D

Produzenje garancije na tri godine za Acere u Bc groupu kosta 3190 din sto mu ga dodje kao onaj dell sto sam okacio link ka njemu ali i dalje ostaje pitanje zasto dell sa ddr2 i integrisanom intelovom grafickom kosta kao acer sa ddr3 na 1066 i neintegrisanom ati hd4570 koja je po notebookcheck.com za klasu bolja od one u dell-u?

Volio bi da cujem i sta drugi ljudio misle.Palo mi je na pamet da bi ovakva tema morala da natera narod da se malo zamisli, ali sam se izgleda za***o.:D

Good old Prostreet. :) Ako se ne secas, pre nekih 2 meseca sam se raspitivao o opciji zamene maticne ploce na Acerovom racunaru kako bi ubacio neku sa neintegrisanom grafickom a ti si na to regovao malo burno sto je meni bilo cudno ali kada mi je na istom pre 20-ak dana otisla maticna i serviser trazio 350eura da ugradi novu skontao sam na sta ksi mislio. :D

Produzenje garancije na tri godine za Acere u Bc groupu kosta 3190 din sto mu ga dodje kao onaj dell sto sam okacio link ka njemu ali i dalje ostaje pitanje zasto dell sa ddr2 i integrisanom intelovom grafickom kosta kao acer sa ddr3 na 1066 i neintegrisanom ati hd4570 koja je po notebookcheck.com za klasu bolja od one u dell-u?

Volio bi da cujem i sta drugi ljudio misle.Palo mi je na pamet da bi ovakva tema morala da natera narod da se malo zamisli, ali sam se izgleda za***o.:D

Hehehehe, 'ej Zvekane, sada sam se setio te teme! :) Onda uzmi Acer, ali pitaj ove iz BC grupe, u slucaju da rikne dok je u garanciji kako se to resava, i u koji ovlasceni servis ide i tako to, ako te ubede sa realnim argumentima da ne moras da brines oko ostvarivanja garancije, onda uzmi Acer. Acer je mala firma, ali je dosta napredovala po pitanju prodaje i osvajanja svetskog trzista, kvalitet im je saren od serije do serije, ako je doplata 3190 dinara za garanciju uzmi Acer i uzivaj.

***. Pokrenuo sam temu kako bi saznao nesto vise o svakom brendu jer sam ocekivao da ce vako ko je pogleda reci ponesto o svojim iskustvima i misljenju o laptop racunarima kako bi na kraju dobili nesto sto ce moci da koristi jos puno, puno korisnika i od 100 pregleda sam dobio komentar od jednog covjeka.
Mozda ste pomislili da je time sto mi je on rekao sta da uzmem tema zatvorena ali ja to ne zelim niti mi je bila prvenstveno namena da mi neko kaze sta da kupim.
Hocu da kad sutra mene koji sam do sada imao samo jedan racunar i to Acer-ov neko zaustavi na ulici i pita me sta mislim o Hp-u ili Tosibi,MSI ili Dell-u, ne gledam u njega kao tele jer ne znam o cemu mi prica.
Jos jednom molim sve koji ponesto znaju o laptop racunarima a mislim da vas je dosta da pomognu. Slogan akcije je ''Vasih 5 minuta, nekome 3 sata google-ovanja''

Ajmo bre omladino, previse vas je posetilo obe teme da mi niko nista ne napise. Zedan sam informacija. :) Bilo sta o bilo kome brendu, kome ste nbaklonjeni i zbog cega, mislim da sam vise nego detaljno objasnio sta me zanima. ;)

Vrh Dno