Šta je novo?

[UNTESTED] Read,write ntfs with 10.6.x No program needed! Take a look!

dooyo

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
345
Ok for those that dont know it there is a way to read/write an ntfs disk "native" in 10.6.6 snow leopard.Here is the procedure:

1.Open disk utility
2.Choose the ntfs disk
3.Right click -> informations
4.Write down the Universal Unique Identifier
5.Open terminal and type "sudo nano /etc/fstab"
6.Type "UUID=put_the_universal_unique_identifier_here none ntfs rw" (of course without the ")
7.Press ctrl+O (the letter not the number) to save the file
8.Press ctrl+X to exit the file and close terminal
9.Restart and there you have it!

Ako nekome treba, a nije znao za ovo...

Ovo je Copy/Paste sa drugog foruma.

Konacno :)

Pamet u glavu, ovo je u teskoj alpha fazi, podaci nestaju i particije bivaju corrupted.

Nije ovo novina iz 10.6.6, postoji vec u nekoliko revizija unazad.

Poslednja izmena:
Treba promeniti naslov teme "10.6.6" -> "10.6". Ovo ima od 10.6.0. Htedoh da napišem da se ovo zna već godinu i kusur, ali neka, pošto će stalno neko da pita kako a piše po NTFS-u, najbolje bi bilo da moderator zakači ovo.

Ma šta bre UNTESTED. :D Ja ga testirao nebrojeno puta na fleš memoriji formatiranoj u NTFS, kao i na pristupu NTFS particiji na hardu i to za torrent.

Mislim da je neprimereno napisati untested za nešo što je staro godinu i kusur. To je valjda dovoljno vremena da se testira, pa ako nije prošlo test nek se kaže da ne valja, a ne još uvek untested, a mnogi ljudi koriste već dugo.

Poslednja izmena:
Shta konacno, ja sam ovo koristio josh na 10.6.0 i sve je radilo normalno, a odavno nemam NTFS diskove pa mi i ne treba :)

Kao što rekoše prethodnici, radi to još od 10.6, ali nije enejblovano sistemski zato što nije upeglano. E sad, zašto im je ovoliko potrebno ne znam, ja koristim Tuxera drajver i radi kao sat, iako, vrlo retko ga uopšte i koristim, obično kad kačim hard nekog Win usera.

Kao što rekoše prethodnici, radi to još od 10.6, ali nije enejblovano sistemski zato što nije upeglano. E sad, zašto im je ovoliko potrebno ne znam, ja koristim Tuxera drajver i radi kao sat, iako, vrlo retko ga uopšte i koristim, obično kad kačim hard nekog Win usera.

Ovo je prezvakano vise puta i ne radi kako treba, da radi bilo bi u startu enabled od strane Apple-a. Mora da se koristi neki 3rd party software ko sto vec znamo.

Meni radilo jedno 6 meseci kako treba :)

Heh, ma nije kako treba sigurno, nego si ti imao sreće da ti nije vrisnulo ništa... Samo za sve postoji prvi put, pa zato vodi računa...

Ja sam konkretno sa ovim resenjm imao problem pa samo posle instalirao Paragon NTFS.
Imam instaliran Retail 10.6 na PC-u koji sam sam sklapao. Sve je radilo odlicno neko vreme a kasnije je poceo da se javlja problem sa brisanjem fajlova iz korpe kao i povremena nemogucnost snimanja fajlova iz Indesign-a.
Ponavljam, ovo mi se desilo na Hakintosh-u a ne na pravom Mac-u.

Nazad
Vrh Dno