Šta je novo?

unroot wildfire

benson

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2007
Poena
319
Jel zna neko kakod a unrootujem wildfire kupio sam ga u VIP u

i rutovao sam ga sa unrevoked om 3.21 ?

Takodje me interesuje da li likovi iz servisa mogu da provale da je telefon bio rutovan
posle unrutovanja ?

poz i hvala

Izvinjavam se sto mozda pitam na pogresnom mestu ali sta znaci rootovanje odnosno unrootovanje ili jailbrekovanje odnosno unjailbreak? Zar nije sve to isto, otkljucan za sve mreze ili zakljucan samo za jednu mrezu?

Izvinjavam se sto mozda pitam na pogresnom mestu ali sta znaci rootovanje odnosno unrootovanje ili jailbrekovanje odnosno unjailbreak? Zar nije sve to isto, otkljucan za sve mreze ili zakljucan samo za jednu mrezu?

Nije isto. Jailbreak/root nemaju veze sa time da li je telefon zakljucan na neku mrezu ili.

Kada se kaze root to znaci da se time dobijaju superuser privilegije (privilegije najviseg nivoa) na sistemu sa kojima mozes da radis sta pozelis - neke aplikacije na Androidu prosto zahtevaju superuser privilegije da bi mogle da se zakace na postojece sistemske servise i/ili da instaliraju svoje a to ne mogu da urade kroz obicnog korisnika.

Jailbreak na Apple uredjajima je manje/vise slicna stvar - daje ti pristup fajlsistemu koji je inace sakriven i sa tim pristupom mozes da oduzimas i dodajes sta pozelis.

Brendiran znaci da ima specifican firmware koji pored klasicnog OS-a donosi i neke aplikacije, servise i poboljsanja koje je sam mobilni provajder ubacio u isti.

Brendiran znaci da ima specifican firmware koji pored klasicnog OS-a donosi i neke aplikacije, servise i poboljsanja koje je sam mobilni provajder ubacio u isti.

Da dopunim: Brendiran znaci da je provajder uzeo standardni ROM i prepravio neke opcije tako da reklamira sebe. Logo pri ukljucivanju, melodije, aplikacije, njihove ikone, servisi, itd. A sad, da li su "poboljsanja", to ne znam. :)

Nazad
Vrh Dno