Šta je novo?

Unlock iDevice

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Ne znam da li neko prati ali upravo, tj danas, je izašao softverski način otključavanja iUređaja za sve mreže za svaki baseband za sve uređaje. Probao za Telenor i radi. Pišite vaša iskustva :wave:

Mreža: Telenor
Broj: 063
Firmware: 5.0.1
Baseband: 03.10.01

Poslednja izmena:
Iliti, uskoro nema više zaključanih na mreži, svi će da budu simfree.
U pitanju je softverski alat koji se skida sa repo-a.
Evo i kompletno objašnjeno:
http://iphoneblogr.com/2012/04/unlock-any-jailbroken-iphone-with-loktar_sun-sam-unlock-method/
Koliko sam ja skapirao, alat koristi "rupu" na Apple serveru, pa mi je malo sumnjivo da li će otključavanje da bude permanentno ili samo dok Apple ne zakrpi server. Ni MuscleNerd nije 100% siguran, već kaže da će "verovatno ostati otključani kad Apple zakrpi propust".
Evo malo i informacija sa foruma:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f456/how-unlock-your-iphone-sam-temporary-1463600/

Poslednja izmena:
Ne vidim razlog zasto bi se izgubio unlock u koliko se ne radi update. Slazem se da ovo verovatno nije resenje koje ce biti dostupno duze od par dana. Bitno je da ljudi koji su izgubili mogucnost koriscenja svojih uredjaja povrate prvobitnu namenu istih. Obavestite sto vise ljudi :)

Au fenomenalno. Sad ce da padne cena :D

Ili sasvim suprotno?

Kako moze da se desi suprotno kada ce se pojaviti ogromne kolicine iphonova na trzistu ? nije potreban x sim i svako ko ume da uradi JB umece da otkljuca telefon za svoju karticu . Naravno pravi SF ce ostati na istom jer ko nece da se cima tu je fabricki SF

Ali zašto bi bilo ko prodavao svoj iPhone sada kada može da ga koristi kao da je sim free i kada nema problema sa glupavim Gevey-em? Očigledno nam logike nisu iste.
Nego vidim da se ova tema koristi za prepisku a ne za ono što mene stvarno interesuje. Ajde da pokušam da je vratim na pravi put.

Mreža: MTS
Broj: 065
Firmware: 5.1
Baseband: 04.12.01

:wave:

zendraqla u pravu si, cenu su otisle gore, pre neki dan je bilo zakljucanih po 250 evra, danas su svi preko 300.

Radi ovaj SAM, juce otkljucah 2 kom iP4, MTS i Telenor, oba na 5.01

zendraqla u pravu si, cenu su otisle gore, pre neki dan je bilo zakljucanih po 250 evra, danas su svi preko 300.

Pa naravno. Ne znam kako im je logicno da idu cene dole ali nije ni bitno.

Ja sam otkljucao juce jos jedan.

Mreza: vip
Broj: 061
Firmware: 5.1
Baseband: 04.12.01

Danas je 063 na 15ak sekundi izgubio signal i video sam lepotu softverskog unlock-a :)

Nema vise, ko je otkljucao i sacuvao ticket dobro je prosao, od nocas ne radi, apple zakrpio rupu na svom sereru!

Sad sam i ja to procitao, bas bedak za ljude koji nisu pozurili :(

dobio sam iphone 3g od rodjaka, pa bih hteo da ga koristim, ali naravno nece da radi sa srpskom MTS karticom.
postoji li drugi i pouzdaniji metod za jailbreak i otkljucavanje ili mi ne gine 3000 dindzi da platim servisu da to urade?
hvala na odgovoru.

Poslednja izmena:
Poseti iclarified, ima vrlo detaljnih uputstava sa sve videom, sve mozes sam da uradis.

hvala, gledao sam vec taj sajt pa mi neke stvari nisu jasne, naime pise ovako: There are reports that 06.15 may disable your GPS. The iPhone Dev-Team is currently working on a fix.

To je bilo 2010. godine. Zar nisu resili taj problem u medjuvremenu i gde onda da pronadjem uputstvo gde se to ne bi desavalo? Ili ipak mora da se izgubi gps bez obzira na sve?

BB 6.15 i gubitak GPS-a je u vezi 3gs. Ti imas 3g. Pazljivo citaj.

dobro. iako su sva uputstva iz 2010. i za jailbreak i za unlock, nadam se da ce raditi.
tako je i na iclarified i na redsnow sajtu. samo jos da saznam cija su uputstva pouzdanija.

Vrh Dno