Šta je novo?

univerzalni daljinski

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Na kom principu rade ovi univerzalni daljinski? Interesuje me kako pronadju odgovarajucu frekvenciju? Da li mogu da se koriste za vise uredjaja (npr stub u jednoj sobi, tv u drugoj - podrazumeva se da se frekvencije razlikuju)

I na kraju gde ima da se kupe i posto?

Laza je napisao(la):
Na kom principu rade ovi univerzalni daljinski? Interesuje me kako pronadju odgovarajucu frekvenciju? Da li mogu da se koriste za vise uredjaja (npr stub u jednoj sobi, tv u drugoj - podrazumeva se da se frekvencije razlikuju)

I na kraju gde ima da se kupe i posto?
Pa rade tako sto ukucas odredjeni kod za svoj uredjaj na osnovu kojeg on zna koja funkcija na kojoj frekvenciji radi. Problem je kad tvoj uredjaj nije u spisku podrzanih uredjaja :(

Re: Re: univerzalni daljinski

Crni je napisao(la):
Pa rade tako sto ukucas odredjeni kod za svoj uredjaj na osnovu kojeg on zna koja funkcija na kojoj frekvenciji radi. Problem je kad tvoj uredjaj nije u spisku podrzanih uredjaja :(

Nema veze, zbudze ga nekako oni ctp;

Imas na Beogradskom sajmu, u hali 11 u cosku i u hali 12 u zadnjem redu. Mislim da su oko 10-15 ajvara :confused:

Vecina uredjaja deli svoj kod sa jos nekim modelom. Svi pristojniji univerzalni daljinci poseduju funkciju automatskog trazenja koda, tj. upalis uredjaj koji zelis da kontrolises, pokrenes auto-search i uglavnom se sve svodi na pritiskanje power tastera na daljinskom. Ako se uredjaj ugasi ti memorises taj kod. Na taj nacin uglavnom mozes pronaci kodove i za uredjaje kojih nema u spisku podrzanih.

daljinski upravljaci

Daljinski za televizore, video i slicne uredjaje rade na frekvenciji od 36 do 40 KHz i to je razlog sto se recimo irda nece da radi sa univerzalnim daljinskima, jer je to za drugi opseg.
Idealna kombinacija je univerzalni prijmnik koji radi sa svim daljincima (tv, video,univerzalni, muz stub, tv kartica, creative daljinski i sl)
On prima sve kodove, a ti mu sam kazes sta da radi kad primi odredjeni kod.
Poseti:
http://www.yunord.net/~gombica

Nazad
Vrh Dno