Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,035
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Gde naci i da li uopste ima? Znaci, nesto sto nema mogucnosti jednog Logija Harmony (one), ali i da kosta DRASTICNO manje.
Ne kucna radinost, vec ishta da lichi, pristojno, makar i neki Kinez.

I mene to interesuje.... obiso sam ceo NS i jedino sto sam nasao je neki Logitech za skoro 10.000 din sto mi je ne normalna cena.

Pa imate Harmony za 4500 - 5000 din. Jeftinija varijanta je Microsoft MCE Remote, ako ga nađete.
Neki kompromis bi bio nabavka neke (može i polovne) TV karte sa pristojnim daljinskim (koji je podržan u Girderu).
Ja koristim poslednje rešenje. Imam daljinski od ASUS TV/FM 7134 kartice. Nju više ne koristim, ali od daljinskog se ne odvajam.

Kolko ja znam harmony ne radi sa kompom jer ne dobijas prijemnik uz njega, tako da ti svakako treba i neki drugi daljinac.

Ja takodje koristim daljinski od tv karte (kworld) u kombinaciji sa girderom, i mogu da isprogramiram da radi sve sto mi padne na pamet.

Proveriti u radioklubu da li ima ic prijemnika na rs232, bilo koji daljinac preko girdera moze da se programira...

Poslednja izmena:
Mogu li univerzalni daljinci (ovi jeftiniji kinezi) da se programiraju da koriste IC prijemnik tv kartice? Leadtek Expert npr.

Ne verujem. I ako juriš TV kartu zbog daljinskog uvek je bolja varijanta sa daljincem sa USB prijemnikom, pošto jednog dana možeš da izbaciš kartu a daljinski i dalje koristiš.

Poslednja izmena:
Ocoolaja, ja sam programirao sa ic prijemnikom za skystar univerzalni daljinski od pojacala...Girder detektuje kod dugmeta koje si pritisnuo, i ti samo uneses funkciju za to dugme.

Da ali to u najvećoj meri zavisi od IR risivera. Ovaj moj koji je došao uz već pomenutu Asus karticu ne prepoznaje ni jedan od tih jeftinih univerzalaca koje sam probao, čak ne prima ni komande sa MCE daljinskog iako u Girderu koristim MCE plugin uz Asus-ov daljinski.

Ono što ti treba je SIR.Taj SIR ide u com port na ploči.E sad nema baš svaka ploča ir com port.Vido sam na sajtu PIN computers da ima neki sir i još i daljinci.
Najbolje je naći dvosmerni sir jer može da se koristi i za konekciju sa nekim uređajima.

Onaj neki intex usb neverujem da bi radio na svakom os-u ,a i neznam dali bi koji program za daljinac uopšte i očitavao signale daljinca.Možda nabavim onaj it 120 ako nađem za male pare.Ipak je najbolji na com 1 portu ili još mnogo bolje na ir portu ploče ako ista ima taj port.

Poslednja izmena:
Pokusaj da nadjes "Logitech UltraX Media Remote". Vidim da po netu cena ide i oko 50$, medjutim ja sam ga u Beogradu nabavljao na dva mesta po 250-300 dinara. Ne pitaj me zasto je toliko jeftiniji jer ni ja nisam ukapirao. Kupio sam desetak komada prijateljima i svi za sad rade. Dobija se u pakovanju sa drajverima i 2xAAA Duracell baterije. Jedini problem je sto se brzo razgrabe cim se pojave u radnji, kupuju ljudi po 50 komada pa preprodaju. Prvi put sam ga kupio u IDEA hipermarketu na Novom Beogradu pre nekih godinu dana, a drugi put u InterMax-u u Bulevaru Kralja Aleksandra. Posto ne verujem da ih jos uvek ima tamo, probaj da se raspitas kod uvoznika. Na pakovanju pise da je uvoznik "IRIS MEGA, Kumodraska 45, Beograd, Srbija, a na garanciji pise:

Ovlasceni servis: IRIS MEGA
Sremskih Boraca 4e (Backa)
11080 Beograd
tel: 063/377-009
[email protected]
www.compland.co.yu

Prilozi

• logitech_media_remote_v.jpg
    logitech_media_remote_v.jpg
    10.2 KB · Pregleda: 394
Pokusaj da nadjes "Logitech UltraX Media Remote". Vidim da po netu cena ide i oko 50$, medjutim ja sam ga u Beogradu nabavljao na dva mesta po 250-300 dinara. Ne pitaj me zasto je toliko jeftiniji jer ni ja nisam ukapirao. Kupio sam desetak komada prijateljima i svi za sad rade. Dobija se u pakovanju sa drajverima i 2xAAA Duracell baterije. Jedini problem je sto se brzo razgrabe cim se pojave u radnji, kupuju ljudi po 50 komada pa preprodaju. Prvi put sam ga kupio u IDEA hipermarketu na Novom Beogradu pre nekih godinu dana, a drugi put u InterMax-u u Bulevaru Kralja Aleksandra. Posto ne verujem da ih jos uvek ima tamo, probaj da se raspitas kod uvoznika. Na pakovanju pise da je uvoznik "IRIS MEGA, Kumodraska 45, Beograd, Srbija, a na garanciji pise:

11080 Beograd
[email protected]
www.compland.co.yu

Ovo za 250-300din??????:trust:
Ne mogu u to poverovati. Pa dajte ljudi odmah javite gde toga ima, idem i ja kupiti jedno 2-3kg toga.:D

ja sam moj logitech svojevremeno platio 1 din |))

doduse nije mi trebao vec sam presao na bezicnu tastaturu, pa sam ga prosledio dalje...

Elem, ja bih preporucio malu bezicnu tastaturu, trust ima par modela od 2000din navise...
druga varijanta da se napravi prijemnik za com port, sto je jako jednostavno, ali moje ploce vise nemaju com (mozda i imaju, ali se nesto ne secam |))), pa onda bilo koji daljinski i girder...
treca varijanta je da se napravi rpijemnik za usb, e to je vec prava stvar...
mislim da je dr tiristor jedno vreme pravio, ali ne znam da li je pravio i usb varijante... ako nije on u pitanju, onda se izvinjavam na prozivci |))

Hvala Sale-tu sto je pomenuo M$ MCE. "Remte Ctrl w/Receivr WinXP MCE IR Eng w/Teletxt 3pk OEM"
Toga ima kod CT-a, MP cena je oko 40€.

Taj logi a 250-300din...samo moze da se dobije uz neki uredjaj gratis, pa da je neko te uredjaje rasprodao a ovo mu ostane kao čisti ćar.
Ili su negde omandani....Mada rece da je toga bilo pre godinu dana...sada moze i da ne postoji.

Poslednja izmena:

11080 Beograd
[email protected]
www.compland.co.yu

Kazi mi jednu stvar da li je ovaj model konkretno imao mod za ucenje funkcija, odnosno da li je moguce skenirati drugi daljinski funkciju po funkciju ili je cisto vec programirani genericki univerzalni daljinski.

Ja licno jurim jeftini kineski univerzalac sa learn funkcijom, ali ne uspevam da ih ulovim.

Kazi mi jednu stvar da li je ovaj model konkretno imao mod za ucenje funkcija, odnosno da li je moguce skenirati drugi daljinski funkciju po funkciju ili je cisto vec programirani genericki univerzalni daljinski.

Ja licno jurim jeftini kineski univerzalac sa learn funkcijom, ali ne uspevam da ih ulovim.
Logitech UltraX Media Remote je dobra investicija za 300din (za koliko sam i ja kupio). A 50$ za njega je bacanje para.
Nema nikakav mod za ucenje u pitanju je daljinski koji prenosi signal radio frekvencijom (mozes da ga uperis bilo gde). Prijemnik je mali USB.
Odlicnog je kvaliteta.
Logitech vise ne pruza podrsku za njega (stari model).
Aplikacija koja dolazi uz njega kao neki Media Centar je budjava i ogranicna.
Ako nece da se zezate sa Girderom (navdno radi sa njime nekim starijim verzijama), onda je jedino mesto gde radi lepo i korisno Vista Media Centar (mada ne svi tasteri koliko sam primetio).
Ko god ima zelju da nabavi daljinski za komp i razmislja o radu u samom windowsu nek zaboravi na to. Sve sto je sitniji i komplikovanije od Media Centra aplikacija, je tesko i besmisleno za koriscenje. Osim ako necete da koristite 3 tastera volume up/down i mute :)

Poslednja izmena:
@dj13

Nisi u pravu uopšte! Ako ga Girder podržava možeš da ga programiraš da radi sve, pa čak i da kuva kafu (ali bukvalno, naravno uz dodatni hardver).

Ja sam na primer svoj daljinski programirao za BS Player tako da sa njim mogu da radim Pan&Scan, menjam titlove (Engleski, Srpski, itd.), menjam veličinu titlova, podešavam kašnjenje titlova i svašta nešto drugo. Uz malo truda moguće ga je naučiti bukvalno sve što bi mišem ili tastaturom uradio u bilo kom programu.

Poslednja izmena:
Ako nece da se zezate sa Girderom (navdno radi sa njime nekim starijim verzijama), onda je jedino mesto gde radi lepo i korisno Vista Media Centar (mada ne svi tasteri koliko sam primetio).

Radi i sa PowerCinema 5 i to odlicno. Medjutim, ja svoj nisam uspeo da nateram da radi sa Girderom, bilo bi lepo da neko ko jeste napise kako i sa kojom verzijom. Ako ovo nije tem za to onda u drugoj sobi...

Radi i sa PowerCinema 5 i to odlicno. Medjutim, ja svoj nisam uspeo da nateram da radi sa Girderom, bilo bi lepo da neko ko jeste napise kako i sa kojom verzijom. Ako ovo nije tem za to onda u drugoj sobi...
Uspeo sam da nateram da radi sa Griderom prilicno polovicno, ali iz daljeg teksta ces da saznas zasto se nisam vise potrudio. Vise se ne secam koja. Valjda ima verzija 3, 4 i 5. Sad ima i neki plugin koji ej valjda kompatabilan sa 3 ili 4. Pa sam onda rucno podesavao nesto. Ma smaranje ... :)
Nisam probao PowerCinema. Mada mislim ako koristite komp kao HTPC nema potrebe bilo sta drugo probavati sem Microsoftovog Media Centra ako imate Vistu ili Windows XP MC . Do pre 2-3 meseca nikad nisam ni obratio paznju na njega dok nisam nabavio daljniski.
Onda sam pokusava da budzim preko girdera, i kojekavih utilitija i probao MC. Posle malo istrazivanja na netu ukapirao sam da je cela ta platforma MS MC prilicno popularna i da vec ima na tone dodataka i pluginova. Kupili su me odmah sa MyMovies i shoutcast pluginom :) i jos nekolicinom drugih. Npr. plugin za one sa ISDN i identifikacijom poziva. Da vam iskoci faca onog koji vas zove :) .
Posle 2-3 dana sam u potpunosti odbacio i najmanju nameru da ista vise probavam. Sto se tice mene na mom HTPC koji je povezan na 37" vise nema potrebe ni za jednim multimedijalnim programom, ali nijednim! (sem naravno iznalazenja novi interesantnih pluginova)
Treba obratiti paznju da Vista32 i 64bit i XP Media Centar nisu bas komptabilni i da pluginovi uglavnom idu odvojeno.
P.S. moram da dodam da sam probao daljinski samo u Vista MC. Ne zanm uopste da li i kako radi u XP MC

Poslednja izmena:
Evo da ne bude da lazem za cenu, okacio sam racun.:D
Ovo drugi put kad sam kupovao bilo je skoro, ima datum na racunu.
Daljinac je inace kvalitetan, kao i uglavnom sve sto radi Logitech. Radi na principu radio talasa pa moze da se koristi i iz druge sobe, kroz zid, ormar, zenu ,decu i sve ostalo sto smeta.:D
Ja u principu ne koristim sve mogucnosti koje ima, uglavnom koristim samo osnovne funkcije, ali video sam kod drugara neki program "MediaPortal" koji radi odlicno i podrzava sve i svasta.

Prilozi

• racun.jpg
    racun.jpg
    70.6 KB · Pregleda: 367
Poslednja izmena:
Kao Win MCE kompatibilan je takodje interesantan Cyberlink Remote Control koji odlicno radi u Power DVD-u i Power Cinema programima a MCE kompatibilnost sama za sebe govori o daljim mogucnostima koriscenja.Cena mu je 1.000 din.
dell_media_exp_remote.jpg

A gde ima Cyberlink Remote Control da se uzme? Na PCBerzi naveden win-win a na njihovom sajtu ne postoji takav proizvod.

mislim da je dr tiristor jedno vreme pravio, ali ne znam da li je pravio i usb varijante... ako nije on u pitanju, onda se izvinjavam na prozivci |))
Hehe, jesam, pravim ih i sada ako nekome treba, ali sam prestao da ih radim "komercijalno", jer me mrzelo da se cimam i reklamiram toliko za minimalnu zaradu. Previse ulozenog truda i vremena za neku sitninu, pa ono, mrzelo me da radim, tj. da se reklamiram i tako...
Ako nekome treba, neka se javi, a radim samo rs232, jer nemam programator da radim sa picevima za usb, a iskreno, nemam nesto ni vremena za hobi, ali elektronika ce uvek ostati moja ljubav :)

Ima Logitech UltraX Media Control u Imtelu ali je 3200 dinara.

Poslednja izmena:
Mogu li univerzalni daljinci (ovi jeftiniji kinezi) da se programiraju da koriste IC prijemnik tv kartice? Leadtek Expert npr.

Mogu, ja koristim nekog kineza od 300 dinara u kombinaciji sa MSI karticom (probao sam i sa Leadtek-ovom) i girderom 3.3 sve radi savrseno.

Evo moj girder .gml ako nekom zatreba, odnosno ako hoce da vidi kako i sta :).

Prilozi

• tihomir.rar
    20.6 KB · Pregleda: 224
Nazad
Vrh Dno