Šta je novo?

UniFi bez UniFi u kuci

softveras

Poštovan
Učlanjen(a)
14.02.2018
Poena
51
Zdravo,

Da li je dozvoljeno ukljuciti uslugu UniFi, modem povezati preko etherneta sa drugim access pointom, a zatim sbb access point koji odasilja UniFi ssid umotati u metalnu foliju, da bi se zastitili od doadtnog zracenja i smanjili mogucnost snifovanja?

Unapred hvala

Ne treba ti folija, možeš da se odjavis sa unify I iskljucice ti ga.

Mozes isključiti wifi na SBB ruteru i ubosti svoj. Dupli Nat ti ne gine sem ako ces da koristiš dhcp SBB rutera a tvoj ruter prebacis u ap mod (ili kupiš ap uredjaj umesto rutera). Ovo kod nekih SBB modem/ruter uredjaj ne funkcioniše najsjajnije dok kod nekih radi kako treba SBB modem/ruter ne možeš da bridgujes. Postoji i opcija da zamenis SBB modem/ruter samo za modem ali to se u praksi svodi na nemoguću misiju.

Naravno, mislim na formiranje Faradejevog kaveza pomocu folije, ne na delimicno umotavanje, jer ce to izazvati pojacavanje signala.

Mislio sam da redovno koristim uslugu UniFi po gradu, ali da sprecim odasiljanje kucnog UniFi.
Hvala na odgovoru u svakom slucaju!

Ne razumem zašto bi to radio? Misliš da UniFi na ulici manje zrači od UniFi kod kuće? I dodatni AP zrači potpuno isto kao i UniFi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Možeš modem da uzmeš od sbb. Onda nemaš više unifi u kući, ali ga imaš van kuće

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Zdravo,
Da li je dozvoljeno ukljuciti uslugu UniFi, modem povezati preko etherneta sa drugim access pointom, a zatim sbb access point koji odasilja UniFi ssid umotati u metalnu foliju, da bi se zastitili od doadtnog zracenja i smanjili mogucnost snifovanja?
Unapred hvala

Naravno da je dozvoljeno, ko to može da ti zabrani i kako misliš da će to neko da proveri i sazna. Međutim, najbolje je da ga staviš u Faradejev kavez (lako se pravi) ako te to brine i kablom sprovedeš vezu do svog rutera. :D

@Ostali: Mislim da on hoće da koristi UniFi ali ne želi da ga pruža drugima iz svog prostora. Ako ga odjavi onda neće ni on moći da ga koristi. :)

Onda je najbolje da svi umotano SBB u foliju pa da niko nema Unifi. Ako hoces da koristis onda omoguci i drugima a ako nećeš onda se odjavi, ovako je veoma sebično :(

ja bih pazio da se ne pregreje taj ruter. modem je svakako bolja varijanta.

Valjda ste skapirali da se čovek ne razume u to što piše, tj. u to od toga čega želi da se zaštiti - sniffing.

Verovatno je čuo za taj pojam ali ne razume da sniffing mogu da mu rade i na njefovoj WiFi mreži. :D

Šta će da radi sa EM side-channel attacks, baš me zanima kako bi to rešio. Izgleda da ne kapira da niko neće da troši resurse (vreme, novac i opremu) na njega.

Odlicno razumem sniffing, racnajuci i EM side-channel attack koji sam vec testirao prakticno, nema potrebe da se vredjamo, hvala na prvom odgovoru.
Napisao sam da smanjimo mogucnost sniffinga( koji je u slucaju UniFi neverovatno lako sprovesti).

Mislio sam na Faradejev kavez od folije, jer u suprotnom se delimicno pojacava signal.

Pozdrav :)

Bar duplo bolje od tebe u sniffing i prakticno testirao EM side-channel attack, ali pitanje je bilo vezano za smanjivanje mogucnosti sniffinga, a koji je neverovatno lak preko SBB UniFi.
Nemam AP na ulici, a u sobi gde se odasilja taj ssid koji se lako sniffuje, spavam, tako da nema potrebe da me zraci, jer sam vec kuci izolovao po principu Faradejevog kaveza, tako da me trenutno nista ne zraci osim UniFi-ja.

Nazad
Vrh Dno