Šta je novo?

Underrail, indie RPG

Konačno greenlight za underrail, čestitke :banana:

Which brings us to other topic of this dev log. So the game has finally been greenlit. It's been up there just two days short of a whole year which is longer than I've hoped, but shorter than I feared. I want to send out a sincere thank you to everyone who voted for the game and helped spread the word. With the Steam distribution secured, the future of the game is looking brighter than ever.

Anyway, to answer the questions that a lot of you have been asking me:

I am aiming to release the game for Early Access on Steam. When exactly - I don't know. It depends on how long it will take me to integrate it and what the rest of release process is like. What I can say for sure is that this will be my priority in the coming weeks.
If you've purchased the game through Desura I would very much like to give you a Steam key as well, but I'm not 100% sure what the rule on this are and I'll have to consult both distributors involved before I can commit to anything. Please be patient and I'll let you guys know as soon as possible. Same goes for those that purchased the game through the Groupees bundle.

Čestitam! Ja sam glasao još kada se igra pojavila na Greenlight-u. Super što je najzad skupila neophodan broj glasova. :)

Ko je kupio onaj groupess greenlight bundle koji je sadržao Underrail, može da pokupi svoj steam ključ na svom groupess profilu. Dodati su ključevi i onima koji su kupili direktno na Desura servisu, a danas bi trebalo da dobiju ključeve i onima koji su uzeli na gamersgate-u. Tako da ako ste već ranije kupili negde svoju igru, potražite svoj steam ključ :)

Poslednja izmena:
Kupio na Desuri, zajedno sa Project Zomboid i Xenonauts i super mi igrica.

Atmosfera je extra i igra kao RPG je sasvim solidna. I poseca stalno kako je Fallout 3 trebao da bude.

Ja ću sa utiscima sačekati finalnu verziju, ne bih sebi da kvarim doživljaj :)

Bravo, Stygg!

bravo i od mene.upravo sam kupio igru iako sumnjam da cu je igrati. neka je sa srecom!:wave::banana::party:

probao sam malo i smorio se se dok sam rasporedio skill poene :)
znao sam da igra nije za mene :)

Vidim odlicne ocene na Steamu, kako ide prodaja?

Svaka cast, treba imati m00da pa krenuti u ovakav projekat i zavrsiti ga. Mislim da ova igra preuzeti titulu najbolje domace igre.

Rekao bih da titulu najbolje domace igre ipak drze neke casual igre ;)
Mada je i meni ovo favorit (jer obozavam ovakve igre), ali treba biti realan.

p.s. na osnovu steamspy podataka moze se zakljuciti da se igra (na Steamu) prodala u tridesetak hiljada primeraka do sada.

Poslednja izmena:
au,evo i TekSyndicate preporucuje,kapiram da ce samim tim dobro da prodje. :)

Vec sad imaju ok prodaju, a ako predju 50K to bi bio bas lep rezultat.

Sada igra ima jednog kupca vise :)
I mogu reci da je vrhunska za ovo malo vremena koliko provedoh u istoj. U samo nekoliko meseci izasle su finalne verzije Age of Decadence i sada Underrail.
Zlatno doba RPG-a se vratilo :d

Rekao bih da titulu najbolje domace igre ipak drze neke casual igre ;)

Zaboravio sam na Top Eleven. Kako i ne bi kada nikada to nisam ni probao. ***a, ne trosim vreme na Fejsbuku. Svaka cast Nordeusu, zaradili su brdo love ali meni je to Grand kategorija. Tako da, Underrail je moj favorit ;)

Pa prema steamspy sajtu imaju ukupnu prodaju od oko 30K do sada. Vince (AoD) je pre par meseci rekao da se cifre sa steamspy prakticno poklapaju sa realnim stanjem u slucaju AoD, pa pretpostavljam da bi i ovde to mogao biti slucaj.
Naravno da nece biti lako da sa 30K dodju do 50K, zato i rekoh da bi to bio bas lep uspeh (koji bi ih verovatno stimulisao da nastave da rade dalje).

@G@W

Pa dobro, to je stvar ukusa, ali stoji da i Nordeus i Eipix imaju proizvode koji cine sam vrh zanra kojem pripadaju. To sto mi vise volimo RPG od npr. HOPA zanra ne znaci da ove druge igre nisu kvalitetne :)

Poslednja izmena:
Po slobodnoj proceni završio sam nekih 80% igre i moram da kažem da mi je posle fantastičnog AoD ova igra čist prosek. Zamerke su uglavnom konceptualne prirode, za moj ukus suviše je stavljen akcenat na borbu, većina kvestova je vrlo linearna sa samo jednim načinom da se završe, skoro cela mapa je sistem pećina i prolaza u kojima jedino što ima da se radi je da se pobiju neprijatelji i lutuje sve što nije zakucano za pod. :)
Takođe igra ne koristi neka moderna unapređenje rpg žanra, recimo to da svaki lik ima svoje auto i quick save slotove.

AoD - meni najbolji crpg ikada (da, bolji i od Fallouta, BG-a, Arcanuma, VTMB-a, Arx Fatalisa...jedino me srce zaboli kad moram da kazem da mi je bolja i od Gothic 1 i 2 :D).
S druge strane to ne mora da znaci nista i nekom se nece svideti uopste. U mom slucaju developeri su jednostavno uboli ono sto zelim od crpg-a.

Nazad
Vrh Dno