Šta je novo?

Underclock i to debeli....

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
....Zanima me da li moze da steti masini iz potpisa underclock, jer bi sa systool-om zelio da smanjim fsb na 66MHz tako da bi mi cpu radio na 1.2GHz ali ne znam kako ce to da radi na duze staze, jer verujem da clock generator kada je konsturisan ipak pravljen imajuci u vide da ce frekvencije biti vece ili jednake 133MHz.Da li je nako to pokusavao i ako je radio naka napise svoje utiske.

p.s.Ovo radim jer su dosle vrucine a nesto i ne igram zahtevne igre tako da bi mi rad na 1.2GHz bio dovoljan.Kada bi mi zatrebalo vise vratio bi ja na 2.4GHz ali u vecini slucajeva i 1.2GHz bi mi bio dovoljan.

Mislim da mu nece skoditi. JA sam ranije na Bartonu to ponekad radio. A sada to radim na grafickoj i ne primecujem nikakve smetnje.

ma gde može da smeta... tako ljudi prave nečujne mašine, kupe brze komponente i prepolove im brzinu. Više ti ne trebaju ni ventilatori, niti bilo kakve druge zezalice.

Pod uslovom da ti treba mrtva tišina. 🙂

ne moras da mu spustas fsb, samo mu spusti voltazu. ja sa istim procesorom imam sledece rezultate pri 28 stepeni u sobi:

@1.42v 33-50c
@1.25v 32-43c
@1.00v 28-33c

Poslednja izmena:
Jos samo da imam alat kojim cu da smanjim voltazu.Systool nema opciju a MSI CoreCell ima min napon od 1.525v!!!! a imam celeron D kome je default 1.375v i u biosu nema mogucnosti biranja manjeg napona.

Eto vec sam i kupio onaj TT komplet da hladim radeona 9550 i barem jos malo spustim temperaturu u kucistu.

@Jorgovan: Dobro i to sto kazes mogao bi malo da smanjim i taktove na grafickoj.

Nazad
Vrh Dno