Šta je novo?

Under Voltage ??

Dark_AveNGER

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
645
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Interesuje me da li je neko pokusao da na O/C -ovanoj masini spusti koliko god moze napon na CPU? Undervoltage??!
Neki ce pitati sada, a zasto to? Zbog grejanja?? Znaci, nije ustvari ni bitno da je masina O/C-ovana, interesuje me samo na kom (najnizem) naponu moze CPU da radi stabilno?

Npr. imam 2500+ na kome je fsb na 200MHz i napon 1.65 u BIOS-u odnosno realno oko 1.61 (mislim) i temeperatura full load=48C, idle=38C, BOX kuler.
Pozdrav. :beer:

Uzmi Prime95, dve tri novije igre (Max Payne2 i NFS7 lepo rade taj pos'o) pa isprobaj koliko ti je stabilna masina kad spustas napon.

Realno taj procesor bi trebao da ti radi na 1,6 eventualno 1,575V ako si bas sreckovic 😀

!

Dark_AveNGER je napisao(la):
Interesuje me da li je neko pokusao da na O/C -ovanoj masini spusti koliko god moze napon na CPU? Undervoltage??!
Neki ce pitati sada, a zasto to? Zbog grejanja?? Znaci, nije ustvari ni bitno da je masina O/C-ovana, interesuje me samo na kom (najnizem) naponu moze CPU da radi stabilno?

Npr. imam 2500+ na kome je fsb na 200MHz i napon 1.65 u BIOS-u odnosno realno oko 1.61 (mislim) i temeperatura full load=48C, idle=38C, BOX kuler.
Pozdrav. :beer:
Evo ja danas probao 10 kom Athlon2000+ B core.... def.napon 1.6V
Na def. taktu rade na 1.35V ! Jedan hoce na 1.325V!!! Dok taj isti radi u win na 1.3V, ali hoce da pukne 3DMark03 !!!!!
E sad kod OC taj najbolji nije bio najbolji, bio je drugi, a je bio komad koji je radio na 1.325V win, ali ne i 3DMark03.
Dakle pravilo je skoro tacno da onaj koji radi na najmanjem naponu stabilno pri def. daktu mora da se dobro OC. Inace cela grupa od 10 CPU-ova je dosta losa, nece ni jedan stabilno na 2200 MHz. Za poredjenje, jedan 2000+ u mojoj masini radi 2350MHz na 1.775V apsolutno stabilno vec nekih 6 meseci....
Moguce je da bi taj komad vrteo 3DMark03 na 1.3V kao 2000+

:type:

moj nece na default naponu ni makac vise od 2GHz, a da bi stabilno radio na 2GHz (prime95) treba mu 1.7V. Zato oce na 2420 na 2.2V sa vazdusnim hladjenjem i bude 51C na idle-u 🙂 al nece ni mhz vise od toga 🙁 a napon vise ne moze da se dize 🙁(

gx-x je napisao(la):
moj nece na default naponu ni makac vise od 2GHz, a da bi stabilno radio na 2GHz (prime95) treba mu 1.7V. Zato oce na 2420 na 2.2V sa vazdusnim hladjenjem i bude 51C na idle-u 🙂 al nece ni mhz vise od toga 🙁 a napon vise ne moze da se dize 🙁(
2.2V??? Da nebude malo previse? Pa koliko dugo to moze tako da radi, 2-3 dana, a onda krece migracija elektrona...

ma kakvi dva tri dana, to je za benchmark, 2.15V je maksimalno za XP2000+ i za jos neke, necu sad o tome, na 2.2 CPU krece da jede sam sebe : 🙂)) A radio je tako sat vremena i bio je 51 idle i 63 full load, tako da nije nesto cime bi se hvalio u svakodnevnom radu, vise volim 1.5GHz na 220FSB na 1.45V i 1800rpm vulkana nego 2.2 i 4800rpm....

Nazad
Vrh Dno