Šta je novo?

"unallocated"... maxtor 40 nakon restarta Win-a

alexanndar

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2003
Poena
604
Ako bi neko imao ideju, ili zna o cemu bi moglo da se ovde radi,...
Dakle, prijatelj mi se pozali da mu je otisao sistem nakon otvaranja nekog mail-a, i da mu pomognem. U pitanju je prim. master Maxtor 40, mislim da je slim, podeljen na 2 particije; sec. master neki hdd od ~13Gb, a na drugoj grani su cdrw i cd. Na Maxtoru je bio win 98se, a na drugom hdd-u je ostala 98-ica, koja se sada podizala umesto 98se. Udjem u tu 98-icu, i u "Partition"-u vidim da je ceo Maxtor "unallocated".
Po njegovim recima, on je otisao na net, da pregleda postu, i nesto se samo pokrenulo (?) u jednom mail-u. Nakon diskonektovanja sa neta, sistem je poceo da brljavi, tj. da mu ne izvrsava neke komande, tipa ugasio mu je igricu, ili vec tako nesto, a onda se resetovao 2-3 puta. Nakon tog treceg puta je podigao staru 98.
Dakle, da li ima neko ideju o cemu bi moglo da se radi? Ono sto sam mogao ja da uradim je reinstalacija os-a. Moze neki savet? Pretpostavljam da je problem hardverske prirode, ali posto nisam expert ako bi mi neko pomogao, jer ne znam na sta da obratim paznju.

Ako je otvarao nesto u nekom mailu, verovatno je otvorio virus...

Poucen sa 98-com, obrisi mu prvo viruse, pa reinstaliraj sistem, sve ostalo je gubljenje vremena ;).

Nazad
Vrh Dno