Šta je novo?

Umro hard...

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Disk je mocni Quantum Fireball LCT, na ploci sa zadnje strane je izgoreo cip [Philipsov-ako je bitno], zanima me jel se taj cip moze zameniti ili mozda cela ploca, ko to radi itd.

Imao sam priliku svojim očima da vidim 3 quantum lct koji su izgoreli na istom mestu kod čipa. Moj omiljeni prodavac mi reče da ima 8 lct-a koji su goreli na istom mestu. Izgleda da je u pitanju konstruktivna greška. S obzirom da je lct nešto najgore što sam video (na poslu ih imamo u 2 mašine) mislim da nema svrhe da se popravljaju ako ih iko uopšte i popravlja.

Amon_Ra je napisao(la):
......... izgoreo cip [Philipsov-ako je bitno], ....

..a hard je napravljen u Singapuru
to pise sa gornje strane...

Mnogo su bolji oni --Made in Japan---
oni na tom mestu imaju Panasonic-ov cip
koji skoro nikad ne crkava...

Pa pretresi malo oglase, svaki cas neko prodaje elektroniku za quantume, i to bas LCT, samo pazi da bude odgovarajuca serija - naravno :)
Nisi rekao koja je serija u pitanju ali ako je LCT 20 moje misljenje je da to i ne vredi popravljati (osim trenutno za vadjenje podataka), LCT 10 (pa i LCT 08) su mnogo bolje pa bi se verovatno vredelo potruditi...

Pozdrav...

mmarky je napisao(la):
Pa pretresi malo oglase, svaki cas neko prodaje elektroniku za quantume, i to bas LCT, samo pazi da bude odgovarajuca serija - naravno :)

Mislis, svako malo ih neko trazi ?

Tim diskovima i crkava samo elektronika i nje nema.
"Mehanike" ima koliko volis.

Pozdrav!

dzzel@ je napisao(la):
Imao sam priliku svojim očima da vidim 3 quantum lct koji su izgoreli na istom mestu kod čipa. Moj omiljeni prodavac mi reče da ima 8 lct-a koji su goreli na istom mestu. Izgleda da je u pitanju konstruktivna greška. S obzirom da je lct nešto najgore što sam video (na poslu ih imamo u 2 mašine) mislim da nema svrhe da se popravljaju ako ih iko uopšte i popravlja.

Ma problem je u tome sto ortak nema ni kinte, i onda sa razlogom gleda da prodje sto jeftinije.

Re: Re: Umro hard...

gsimon je napisao(la):
..a hard je napravljen u Singapuru
to pise sa gornje strane...

Mnogo su bolji oni --Made in Japan---
oni na tom mestu imaju Panasonic-ov cip
koji skoro nikad ne crkava...

OK je sve to, ali takva informacija mi nije potrebna, procitaj jos jednom pitanje.

mmarky je napisao(la):
Nisi rekao koja je serija u pitanju ali ako je LCT 20 moje misljenje je da to i ne vredi popravljati (osim trenutno za vadjenje podataka), LCT 10 (pa i LCT 08) su mnogo bolje pa bi se verovatno vredelo potruditi...

Pozdrav...

Radi se o LCT 10 seriji, evo sada ga drzim u rukama i kada ga malo promrdam tiho se cuje zveckanje, mozda je i skroz gotov... :(

Bolje da ga bacis

Te elektronike se toliko traze da ako i nadjes bice skupa

Inace lct 20 ne crkava jer je taj philips chip uklonjen po cenu
dodatnog smanjivanja performansi(4400 obrtaja)

Znaci ko ima philips-a ne bi trebao da klokuje pci magistraluboom

Za Quantum-ovu seriju LCT 10(ne znam da li vazi za jos koju seriju) postoje dvije realizacije elektronike, i razlika se najvise ogleda u primjeni jednog chip-a ... na jednima je "Panasonic"(bolja varijanta :)) .. a na drugima je cini mi se
bas "Philips"(losa varijanta). Jos da kazem da sam cuo da je mnogo diskova koji su imali "Philips"(?) chip, pregorilo, i bukvalno se desavalo da chip jednostavno pukne boom boom .... :)

................................................................................

pozdrav!

Kao sto sam i rekao ovde je bas Philips cip pregoreo, sada trazim elektroniku...

Mozda da razmislite o slanju HDD u Singapur, nisam mogao da poverujem u pricu pre neko vec mi ortak izneo svoj dogadjaj kako je skoro slao HDD u Singapur posto je kod njih (u fabrici) 3 god.garancije, a ne kao kod nas skracena, i dobio je nov disk bez ikakvih problema sa njima, ali je zato imao dosta problema na carini posto su mu trazili da se roba ocarini (to je posledica kupovine na crno).

Kad smo već kod Singapura i vraćanja proizvođaču ja sam probao da jedan maxtor koji je crko u garanciji vratim proizvođaču. Popunim formular na maxtorovom sajtu i oni mi bez problema priznaju garanciju, daju neki broj i obaveste me da hdd pošaljem u Irsku u roku od 3 meseca, a da će oni meni da pošalju nov hdd. Moja sreća je trajala veoma kratko kad sam utvrdio da troškovi prevoza staju 50 maraka a carina još 150, jer su tražili da carini pokažem uvonu deklaraciju. Normalno da je čitav posao neisplativ pa sam odustao.

Nazad
Vrh Dno