Šta je novo?

Umreziti racunar preko Fire Wire, moze li?

irac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2003
Poena
619
Pozdrav, imam laptop kome ne radi mrezna i ne radi USB, a treba da sa njega izvucem 2gb video snimka, na zalost nema ni rezac,

Ima FIREWIRE a ne znam da li moze da se spoje 2 racunara preko tog porta i da se prebacuju podaci, jel neko ima ideju.

Hvala i pozdrav

Mogutje je u Windows XP-u bez ikakvih drivera.
Samo ubodesh kabal u oba rachunara i XP bi trebalo da prepozna konekciju i dodeli IP adrese automatski.

Firewire je super za dva racunara, i mozes da ga koristis za ICS cak.
Jedini problem je sto Firewire adapter nije potpuno implemntiran kao Network Adapter, tako da osnovne mrezne funkcije rade, ali neke stvari nece raditi. recimo, WinPCap ne prepoznaje Firewire adaptere.
E, da, Firewire kablovi se ponekad "pomere" pa moras da ih ponovo prikljucis (iscupas kabl, ponovo ubacis).

Zauzima CPU time nazalost.

Ako ne uspeš preko firewire porta za šta ne bi trebalo da bude razloga jer mrežne funkcije tipa file sharing odlično rade najlakše ti je da kupiš 2,5" usb 2.0 fioku ubaciš disk iz laptopa i prebaciš podatke.

Pa, kako radi? Kojom brzinom kopira?

Firewire ima 400Mbps, sem ako nema 1394b (sto je retko i kao zasebna kartica, a kamoli integrisano, nikad na laptopu;-)
Stvarno je brze od 100Mbps mreze, a da li 4x ili nesto blizu.... ne mogu da primetim, ali znam da mi je muka kada posle koristim 100Mbps mrezu. (1Gbps imam ali ne na laptopu na kome najvise koristim mrezu)

Vrh Dno