Šta je novo?

Umrezavanje Windows Vista i Win XP preko Bluetooth-a

hypnotic

Slavan
Učlanjen(a)
23.01.2006
Poena
320
Pozdrav svima...
Posto se uopste ne razumem u umrezavanje,da li bi neko mogao da mi objasni kako da spojim laptop (radi na Windows Visti) koji u sebi ima ugradjen bluetooth i desktop racunar na kojem imam Windows XP SP2 sa bluesoleil software-om...Najvaznije mi je da mogu da delim internet konekciju,ostalo manje vise...Imam Actiontec USB modem.
Hvala unapred na odgovorima.

Trebace ti BlueSoleil (ili slican) i na Vista mashini. Toshiba recimo daje BlueSoleil isto za njihove laptope sa BT-om. (koliko sam primetio Vista nema nista vise za BT podrsku od XP-a)
Imaces na oba kompa LAN konekciju sa BT-a, i onda ces nju moci da izaberes za Internet Connection Sharing:
- Odes u Properties za internet konekciju
- Advanced, pod Internet Connection Sharing izaberes BT konekciju

Ako sam dobro razumeo ovo sto si mi objasnio,nisam uspeo?Jel moguce da treba jos nesto?

Moguce - i ima ;)
Idi na BlueSoleil na oba kompa, i startuj LAN Access Service. Mozes da podesis da se automatski startuje (postavi ako hoces da uvek imas shared konekciju pri startu kompa).
E sad, nisam siguran da li je LAN Access ili PAN (Personal Area Network) Service potreban - isprobaj oba, ne secam se! (probao sam samo kako radi, nisam koristio posle toga). Znaci startuj LAN Access, onda probaj ovo za Internet Connection Sharing. Ako ne, pokreni PAN Service pa probaj ICS deo.

BlueSoleil mi ne nudi mogucnost da cackam LAN Access.
Videcu jos nesto da izbunarim na netu,jer sve to oko povezivanja i dodeljivanja IP adresa mi nikako ne ide...

Evo samo da se javim.Uspeo sam da povezem radeci po uputstvu sa top-a ovog foruma...
Hvala na pomoci!

Uzgred, mislim da je mnogo bolje podeliti konekciju preko Ethernet-a nego BT-a, ali ako kažeš da ti radi i da si zadovoljan, onda ok. :)

Ja imam dve masine, na obe je Vista. Pokusao sam da ih povezem na gore navedene nacine, ali internet da dobijem nisam uspeo. Imam adsl i u njegovu konekciju sam isao na share, ali tu u listi kome dozvoljavam da je seruje ne stoji BT konekcija, nego ima da sam po zelji dodam, ali ne znam koji paramteri tu treba da se kucaju... Share izmedju oba kompa bt konekcijom radi bez problema, samo net ne mogu da dobijem. Probao sam i preko onog BlueSolei Personal Networking Service da ih konektujem, i to je uspelo, ali interneta i dalje nema. Da li tu treba nesto posebno da se ukuca?

Hvala unapred.

Vrh Dno