Šta je novo?

Umrezavanje laptopa i desktopa

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Zeleo bih da umrezim laptop i desktop(privremeno) radi prebacivanja odredjene kolicine podataka preko mreznog kabla, ali me interesuje kako.
Naime na oba racunara je instaliran xp sp2 i oba racunara imaju integrisane mrezne kartice i oba imaju antiviruse sa firewall-om i sto se tice mreza vrlo malo znam o tome. Takodje mi je potrebno da svakom racunaru ostane njegova internet konekcija(nema deljenja)
Da li neko zna kako?
Unapred hvala

Pa za pocetak ako nemas switch/ruter, moraces ih spojiti kros kablom i staviti ih u isti subnet-znaci moraces promeniti IP.
A ako je lap sa posla pa jos si tamo u domenu, a pc u workgrupi, ih moraces se i logovati :)
A ako imas switch/ruter eto jos vece muke :)
Moj ti je savet ako neces da se bakces da odradis USB diskom transfer podataka.
Poz

Pokusaj da pogasis te antiviruse, stavis racunare u isti Workgrup i sva ostala setovanj, sto se tice IP , stavis na auto

A jeste, dobice APIPU (169.254.x.x), zaboravvih na to :)
A verovatno i lap i PC imaju automatske adrese, jedan problem manje :))

Da ne otvaram drugu temu. :)

Hoću da povežem desktop računar i laptop.
PC je na wireless netu preko LAN-a.
Da li je dovoljna, recimo ova (D-Link DWL-G510 802.11b g) Wireless PCI kartica da je ubodem u PC, da bi dobio net na laptopu koji ima wireless adapter?

Domet te kartice?
Dovoljna da "probije" 2 zida (10m) ??

uglavnom sam to radio sa tp-link karticama i nije bilo problema na desetak metara, tako da mislim da nece biti ni u tvom slucaju.

Aj Veljo help please :)

Ubacio neki Asus WL-130B PCI...samo da probam, da namestim i nema šanse. Ili ta kartica ne valja il sam ja duduk za to ***. Nema šanse da se desktop i lap vide :trust:
Posle probao samo da ih povežem, bez neta, jednostavno se ne vide :S:

Nazad
Vrh Dno