Šta je novo?

Umrezavanje kroz elektricnu mrezu?

Dharma Ini.

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2008
Poena
309
Selim se kroz par nedelja u stan gde se niko nije setio da razvuce kablove a nesto bi da izbegnem wireless. Negde sam pre par meseci citao da postoji uredjaj preko kojeg mogu mrezu da pustim kroz elektricnu instalaciju. Zaboravio sam i kako se to zove. Molim za pomoc, prvo oko imena uredjaja, a onda i oko saveta da li to uopste valja i ako valja sta onda valja uzeti. Stan je 120m2, na dva nivoa, pre svega mi je sve to potrebno da bi u 3 razlicita dela stana imao internet na desktop racunarima.

Hvala unapred!

Ja bih ipak za te pare uzeo posten wireless router i kartice. Secam se da iskustva bas nisu bila pozitivna, a nikako nije bilo jeftino...

Pozdrav drustvo!

Drustvo spasavajte, poludeo sam zato sto ne znam a trelba hitno da namestim!
Situacija je sledeca imam ADSL sa ruterom i ubacio sam u ovaj stabilni racunar jednu karticu sa antenicom oznake Gigabyte GN-WP01GS PCI Wlan. Pitanje je veoma prosto kako da namestim da mi ta kartica pusta signal koji bi ostali korisnici na lap topovima hvatali signal.

Hvala!!!
Mnogo Hvala!!!

Pozdrav drustvo!

Drustvo spasavajte, poludeo sam zato sto ne znam a trelba hitno da namestim!
Situacija je sledeca imam ADSL sa ruterom i ubacio sam u ovaj stabilni racunar jednu karticu sa antenicom oznake Gigabyte GN-WP01GS PCI Wlan. Pitanje je veoma prosto kako da namestim da mi ta kartica pusta signal koji bi ostali korisnici na lap topovima hvatali signal.

Hvala!!!
Mnogo Hvala!!!

1. Nije lepo otimati tuđu temu.
2. Problematika je komplikovana, razmisli da nađeš/unajmiš nekoga da ti to odradi.
3. Opcija koju tražiš se obično naziva Soft AP (AP= Access Point). Nakon što se povežeš sa wireless klijentima moraćeš da podesiš deljenje interneta kroz ICS.

Vrh Dno