Šta je novo?

umrezavanje 5 ucionica -zanimljiv posao

radoje

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2004
Poena
301
Elem zavrsi se jos jedna skolska godina ....
Imam 5 ucionica sa po 16 racunara (sve winXP) uglavnom uniformni po ucionicama.Do sad smo funkcionisali kao 5 radnih grupa (naravno lose) sa switchevima ,statickim IP asdresama,serovanjima stampaca,serovanjem konekcije itd ....Jel imate neki doooobar predlog za bolju organizaciju

Pa sve zavisi od sredstava. Ako su u pitanju WinXP Professional OS-ovi, onda je pametno ubaciti jedan serverski OS i podici domen radi lakseg administriranja.

Mislim da sredstva ne bi trebalabiti neki veci problem (imamo stranog donatora).Kazem vec imamo .Sviceve,kablove,probusene zidove ,mrezne karte,ISDN konekciju.Od aplikcija koristimo uglavnom sve iz officea+zip+acrobat reader i to je to

Hmmmm, a što si stavio istu temu i na ES? Mislimmm, neću da izmišljam ali od nekog plana treba da kreneš a ne da očekuješ da ti neko savetima sav posao završi.

:wave:

Brate violinisto
Hvala na linku .U posao sam vec krenuo i vise ne znam gde se nalazim.Da ,da ista je tema i na es.Muka brate ...sta da ti kazem

Jaoooooo kud se izgubi onaj link sto mi ga poslade.
Ajd opet budi drug pa posalji

Kod mene u skoli je dignut jedan server za 12 masina i sve fino radi, mada masine su ocajne (Duron na 1.2GHz, 224 Rama???, 20 Giga 5400). Kad treba nesto da radimo zajedno, nastavnik kaci na server odredjeni fajl, pa mi samo ulazimo u SharedDocs i preuzimamo ga...

Nazad
Vrh Dno