Šta je novo?

Umrezavanje 2 Win98 racunara

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Dakle, definitivno sam negde, nekad (zadnjih mesec dana) video thread na ovu temu ali ne uspevam da ga nadjem preko search.
Anyway
ako neko ima neki link na gornju temu ili moze ukratko da mi objasni sta treba ispodesavati u Network properties da bi ova stvar proradila na odgovarajuci nacin... hvala unapred
(inace su u pitanju su samo 2 racunara sa Win 98 SE instaliranim)

ymiljan je napisao(la):
Dakle, definitivno sam negde, nekad (zadnjih mesec dana) video thread na ovu temu ali ne uspevam da ga nadjem preko search.
Anyway
ako neko ima neki link na gornju temu ili moze ukratko da mi objasni sta treba ispodesavati u Network properties da bi ova stvar proradila na odgovarajuci nacin... hvala unapred
(inace su u pitanju su samo 2 racunara sa Win 98 SE instaliranim)
Pa pisali smo o tome. Treba da od mreznih protokola instaliras NETBUI, i da u kontrol panelu, stavka Network, u tabu "Identificatio" stavis ISTA imena za "Workgroup". Racunare treba da povezes sa ukrstenim kablom, ako korisitis UTP kabl.

Dopunsko pitanje

Uspeo sam da nadjem thread o kome pricas, samo imam podpitanje:
kod mene su 2xWin98 SE i startovao sam Internet Connection Sharing - odnosno instalirao na ovom sa modemom a na drugom ubacio disketu koju je wizard napravio i...
nista se ne desava (mogu da krocim i...)
uredno sam ispratio readme na istoj disketi i Help od doticnog Win i nisam ni malo blizi resenju - cini mi se. Hardverski je sve OK (mislim na kartice) samo me buni onaj ukrsteni kabl koji se pominje.
Znaci - pitanje: Da li i u ovoj varijanti - dakle ICS - kabl mora biti ukrsten?

Re: Dopunsko pitanje

Ma daj kakav netbeui i ipxU properties za kartice upisi pod tcp/ip sledece :
1.kartica 192.168.0.1 subnetmask 255.255.255.0
2.kartica 192.198.0.2 subnetmask 255.255.255.0
i oba ubaci u istu workgroup i stavi sharing.Kabl je utp sa rasporedom pinova:
1-3 2-6
6-2 3-1
kada pipak okrenes da ti bude pozadi.
Pronadji na netu crossover kabl, ako ti je nejasno.

Re: Dopunsko pitanje

ymiljan je napisao(la):
Uspeo sam da nadjem thread o kome pricas, samo imam podpitanje:
kod mene su 2xWin98 SE i startovao sam Internet Connection Sharing - odnosno instalirao na ovom sa modemom a na drugom ubacio disketu koju je wizard napravio i...
nista se ne desava (mogu da krocim i...)
uredno sam ispratio readme na istoj disketi i Help od doticnog Win i nisam ni malo blizi resenju - cini mi se. Hardverski je sve OK (mislim na kartice) samo me buni onaj ukrsteni kabl koji se pominje.
Znaci - pitanje: Da li i u ovoj varijanti - dakle ICS - kabl mora biti ukrsten?

Ako hocesh da delish net instaliraj Wingate

Re: OK

Borab je u pravu, netbeui izbegavati. Ipak je to datagram protokol.

Re: Re: OK

salac je napisao(la):
Borab je u pravu, netbeui izbegavati. Ipak je to datagram protokol.

Za neke stvari je ipak must; neki programi prave probleme ako koristis u mrezi dve ili vise kopije sa istog izvora (tj. instalacije sa istim serijskim brojem). Zamena protokola ovde resava takav tip problema.

Vrh Dno